Naja Nielsen, nyhedschef på DR, får 280.000 kroner med sig selvom hun angiveligt frivilligt har forladt sin stilling.
Naja Nielsen, nyhedschef på DR, får 280.000 kroner med sig selvom hun angiveligt frivilligt har forladt sin stilling. Foto: DR/ Bjarne Bergius Hermansen

De fleste danskere får ikke en krone, hvis de selv siger deres stilling op. Sådan forholder det sig ikke for Naja Nielsen, nyhedschef i Danmarks Radio, der for nylig bekendtgjorde, at hun havde besluttet sig for at forlade DR. Hun får helt præcist 280.173 kroner og 78 øre med sig. Svarende til tre måneders løn. Det viser en aktindsingt, som BT har modtaget fra Danmarks Radio.

Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus er forarget over, at man på DR kan sige sit job op helt frivilligt og så få tusindvis af kroner med sig alligevel.

Liberal Alliance: Den økonomiske ulighed i Danmark er selvforsk

»Det er fuldstændig vanvittigt. Andre steder, så får man jo ingen penge, når man selv siger op. Det er meget besynderligt, at man kan få så mange penge, når man selv går,« siger han til BT.

»280.000 er et meget stort beløb og det kunne man få rigtig meget public service for fremfor at give det til en medarbejder, som ikke ønsker at være på arbejdspladsen længere,« siger Morten Marinus.

32t

Naja Nielsen stopper efter at Sandy French overtager jobbet som nyhedsdirektør i Danmarks Radio. Et job, som Naja Nielsen rygtedes også at have lagt billet ind på.

Det blev i første omgang meldt ud, at der var tale om en »gensidig aftale,« mellem Naja Nielsen og DR om at hun stoppede som nyhedschef, men 2. august skrev Mediawatch, at Naja Nielsen beslutning om at sige op var hendes egen. Det havde Sandy French skrevet i en intern mail til DRs medarbejdere.

Martin

»Efter ønske fra Naja Nielsen har Naja og jeg lavet en gensidig aftale om, at Naja stopper som Nyhedschef i DR Nyheder,« stod der i mailen.

Morten Marinus vil nu undersøge hvad der går forud for den aftale, som DR har indgået med Naja Nielsen, ved at spørge Katrine Winkel Holm, der er bestyrelsesmedlem i DR udpeget af Dansk Folkeparti.

Naja Nielsen har skrevet en sms til BT, hvor i hun henviser til DRs presseafdeling.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 29 kr.