Danmark

Tanev advarer: Ekstrem kulde på vej mod Danmark

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Det bliver koldt i Danmark de kommende dage.

Se kortet: Så bidende koldt vil det føles i morgen

Længes du mod mildere vejr, skal du væbne dig med tålmodighed. Vintervejret varer nemlig ved, og det bringer ekstrem kulde med sig.

- Vi er meget tæt på at sende en advarsel ud om fare for nedkøling, fortæller Peter Tanev fra TV2 Vejret og fortæller, at resten af ugen byder på ekstrem kulde.

- I morgen eftermiddag begynder det at blæse op, og i Nordjylland hvor luften i atmosfæren er koldest, kan det føles som 15-20 minusgrader. Det er altså, hvad vi kalder, streng frost efter danske forhold.

Læs også: Se læsernes egne vinterbilleder: Sådan ser sne-Danmark ud
Læs også: Se kortet: Her vælter sneen ned i dag

Men det er ikke bare i Nordjylland, at kulden for alvor tager fat de næste par dage. Natten til onsdag kan temperaturen risikere at falde helt ned til 15 minusgrader over det meste af landet, og de ekstreme kuldegrader ser ud til at vare ugen ud, fortæller Peter Tanev, der råder danskerne til at få tjekket op på haver og sommerhuse:

- Det er altså nu, man skal tage en halv fridag og tjekke, om der er lidt varme på i sommerhuset, og om krukkerne i haven kan klare kulden, for der bliver ekstremt koldt, og det kan altså forårsage skader, siger han.

Relaterede

Det læser andre