I 11. time lykkedes det den 86- årige mangemillionær Jørn E. Jensen at redde sit livsværk Tæppeland fra en konkurs. Nu jubler han.

- Det betyder rigtig meget for mig, for jeg får rigtig mange opringninger fra mine medarbejdere, som jeg har haft i mange år. De er så glade.

Sådan lyder det fra den 86-årige mangemillionær Jørn Ejvind Jensen, der i sidste uge formåede at redde sit livsværk - tæppeforretningen Tæppeland fra en konkurs. Tæppeland blev ellers i slutningen af juni erklæret konkurs sammen med møbelkæden Biva. De to virksomheder var i 2011 blevet fusioneret i et forsøg på at redde begge virksomheder, der har kæmpet hårdt for overlevelse, siden finanskrisen indtog. Men fusionen slog fejl - og i slutningen af juni blev Biva og Tæppeland erklæret konkurs.

Jørn E. Jensen, der også kaldes Tæppe-Jensen, havde dog svært at se sit livsværk gå konkurs. Derfor besluttede han at forsøge med en redningsaktion. Og den lykkedes. I fredags kunne han oplyse, at Tæppeland er løftet ud af konkursboet.

- Jeg havde det ikke godt med konkursen. Derfor gik jeg i gang med at finde en løsning. Der var flere mennesker, der gerne ville komme med kapital. Men nogle af dem valgte jeg fra. Jeg valgte nogle, der kender til arbejdet - og ikke kun har kapitalen: Det er det daglige arbejde, der er vigtigt. Penge gør det ikke alene - der skal mennesker til, forklarer den erfarne tæppesælger, der startede sit tæppeimperium i en lille butik på Istedgade i København i 1952. Siden blev Tæppeforretningen en bragende succes. Da virksomheden var på sit højeste talte den 326 forretninger fordelt på 12 lande. Helt i Australien solgte Tæppe-Jensen tæpper.

Derfor glæder Jørn E. Jensen sig over, at det er lykkedes at redde livsværket.

- Jeg har jo arbejdet med det hele mit liv, så har jeg hjertet med i det, og derfor er jeg glad ved at se, at det kan køre videre.  Alt hvad jeg ejer i dag, kommer jo fra tæpper, siger manden, der blandt andet ejer godset Orebjerg ved Jægerspris.

Redningen af Tæppeland kom i stand, da Jørn E. Jensen gik sammen med det norske selskab InHouse Group. InHouse Group, der i forvejen handler med tæpper, får en ejerandel på 65 procent, mens Tæppe-Jensens selskab Jensen Group og Partner får 35 procent. Derved er det også InHouse Group, der får det daglige ansvar for driften af tæppekæden. Og det har Jørn E. Jensen det fint med.

- Med den alder jeg har, så vil jeg ikke have en aktiemajoritet, der skal stå for den daglige drift. For med min alder kan jeg ikke gå ned til en bank og sige, om vi f.eks. lige kan lave en ti års aftale, siger den aldrende tæppehandler, der har fire børn og 11 børnebørn, hvor af ingen dog har lyst til at overtage familievirksomheden.