Tårerne flød i Etiopien: 'Masho føler sig helt alene i verden'

TV2 viste 'Adoptionens pris' for Mashos biologiske forældre

Det udviklede sig til et skænderi for åben skærm, da Mashos biologiske forældre i Etiopien diskuterede deres datters skæbne i TV2 Nyhederne onsdag aften.

Med tårerne trillende ned ad kinderne sidder de i deres lerhytte og genser dokumentaren 'Adoptionens pris', der viser, hvordan Masho mistrives i sin nye danske familie.

De skændes dagligt om, hvad der skal ske med deres børn.

- Jeg er jo den biologiske far. Hvis jeg bare kunne få lov til at tage mig af dem, siger faderen Hussen Immishu.

Men Mashos mor ryster på hovedet og siger, at 'det er for sent' på trods af, at hun er rystet over, hvordan Mashos adoptivmor Henriette Vedsegaard opdrager datteren.

- Nu, hvor jeg har set filmen, er jeg for alvor bekymret. Man ser, hvordan Masho vil hjælpe med at bære en pose, men moren afviser bare, siger den etiopiske mor Sinknesh Haile Mariam.

- Jeg kan se, at Masho føler sig helt alene i verden. De har gjort hende fortræd.

De to forældre var syge af HIV, da de blev overtalt af det lokale børnehjem og adoptionsbureauet DanAdopt, men ny medicin har givet dem et meget bedre liv, og derfor ønsker Masho og Robas far mere end noget andet i verden at se sine børn, før han dør. Han er også i chok over dokumentaren.

- Adoptivmoren i Danmark skulle have været mere kærlig. Hvorfor tog hun sig dog ikke mere af barnet?, spørger faren Hussen Immishu.

Selvom Mashos mor mener, det er for sent for hende at vende hjem, ønsker hun alligevel, hun kan spole tiden tilbage. Så ville hun have givet sin datter til en etiopisk kirke i stedet for Henriette og Gert Vedsegaard i Danmark.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08