Sympatien vælter ind efter jægersoldats tragiske død

Den danske jægersoldat René Brink Jakobsens tragiske død under en mission i Afghanistans urolige Helmand-provins får sorgen og sympatien til at vælte ind mod hans nærmeste og efterladte familie.

Den 39-årige østjyske elitesoldats kone Camilla har på sin Facebook-profil lagt et lille billede med en ganske kort henvisning og med den meget sigende tekst "R.I.P. René Brink Jakobsen" ud til ære for sin dræbte mand og far til parrets tre børn.

Og fredag først på eftermiddagen har en lang, lang række mennesker, både nære familiemedlemmer, venner og ganske almindelige danskere skrevet varme hilsner til den dræbte familiefar og som trøst til de efterladte.

Læs også: Dræbt jægersoldat efterlader sig tre børn

Der er derudover indtil nu givet over 2.900 positive tilkendegivelser som en sidste ære til den vellidte, faldne jægersoldat, som er den allerførste danske jæger, der siden korpsets oprettelse i 1961 er dræbt i kamp.

Blandt afsenderne af varme hilsner til René Brink Jakobsen er hans bror, Allan Brink Jakobsen. Han skriver: - René, du er savnet og æret. Ære være dit minde. Din storebror Allan.

Sammen med den korte men gribende tekst har broderen lagt et billede ud af en flagstang, hvor flaget er gået på halv.

En anden, Henrik Aaen, skriver:

- Hvil i fred min ven! Ære være dit minde. Din kamp er ikke forgæves. Kondolence går til Camilla og børnene!

Mens en tredje, Henrik Christoffersen, rammer sin hilsen ind med en let omskrivning af Christian Richardts kendte sidste vers i Altid frejdig når du går:

- Hvil i fred, René. Dyb respekt for din og dine kollegers indsats. Og alle varme tanker til Camilla og børnene. Kæmp for alt, hvad du har kært, dø om så det gælder, da er livet ikke svært, døden ikke heller.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08