Kommunerne anvender stadig ikke Fælles Medicinkort fuldt ud. Det kritiseres af Rigsrevisionen, og Dansk Sygeplejeråd mener, at problemerne med medicinkortet går ud over patienterne.

Det er patienterne, der betaler prisen for, at det digitale Fælles Medicinkort, som skal afhjælpe fejlmedicinering, stadig ikke fungerer optimalt, mener Dansk Sygeplejeråd.

»Taberne i denne sag er endnu engang patienterne. Et velfungerende Fælles Medicinkort vil være med til at skabe overblik over patienternes medicin og dermed modvirke fejlmedicinering, netop derfor har vi støttet op om ideen fra start,« siger Grete Christensen, der er formand for Dansk Sygeplejeråd.

Reaktionen kommer efter, at Rigsrevisionen onsdag retter hård kritik af det arbejde, der er ført for indfasningen af et Fælles Medicinkort.

Rigsrevisionen konkluderer, at en mangelfuld indsats fra blandt andre Sundhedsministeriet og regionerne er skyld i, at systemet stadig ikke anvendes fuldt ud, selvom målet var, at systemet skulle være rullet helt ud i 2011. Det er for eksempel mangel på god ledelse omkring projektet og manglende oplæring af ansatte, der er med til at forsinke processen.

Sygeplejerskernes formand mener, at forsinkelsen i kommunerne og regionerne er problematisk.

»De besparelser, som kommunerne ville opnå med Fælles Medicinkort er allerede lagt ind i kommunernes budgetter på trods af, at kommunerne endnu ikke har gavn af systemet,« siger Grete Christensen og fortsætter:

»Jeg håber, at Rigsrevisionens rapport vil sætte skub i processen og forventer, at de ansvarlige organisationer tager kritikken meget alvorligt og prioriterer at håndtere udfordringerne i den udstrækning, de ikke allerede er håndteret.«