Fredag udviklede en togtur med DSB til Kalundborg sig til et mareridt for passagererne, da toget brød ned, og de var fanget i næsten to timer uden aircondition.

Sygeplejersken Anne Lucht sad i toget med fem børn og sin ældre mor, og familien blev fanget i det overophedede tog, da det brød sammen ved Hvidovre Station.

»Rundt om mig ser jeg syge mennesker, folk med babyer og ældre. Jeg er sygeplejerske og er vant til akutte og livstruende situationer og det her, det var en af dem,« siger hun til Politiken.

Fredag var årets varmeste dag, og nogle steder i landet ramte temperaturen mere end 31 grader. Og da toget brød sammen ved Hvidovre Station, fik nogle af passagerne ingen information om, hvad der skete. Toget holdt bare stille i halvanden time.

»Her har vi siddet i en time - alle har sveden drivende, og folk er ved at gå i panik... Her er INGEN luft... Kan man dog ikke sørge for, at vi kan komme ud af toget,« skriver en anden passagerer på Facebook ved Navn Birgitte Lønberg. Hun har delt et billede af en passagerer med t-shirten gennemblødt af sved.

Sygeplejersken fortæller, hvordan en forvirret togkontrollør herserede rundt med passagererne, og at de stod tilbage uden at vide, hvad de skulle gøre.

Og da toget stoppede, gik aircondition også i stå. Ifølge en anden passagerer, var temperaturen i vognene oppe på 65 grader uden mulighed for at åbne vinduerne.

»Undervejs i toget bliver der ringet 112, fordi en kollapser pga varmen, flere er hoppet over s-togs sporene for at komme ud, brandvæsen og politi dukker op, og det skaber endnu mere panik. Flere passager ude på perronen begynder at hente vand i 7eleven-butikken til os i toget, da vi efter 1-1,5 time får at vide, vi kan hive nødvinduerne. Alle i toget har ikke fået, her var ældre og børn vigtigst at få væske i,« skriver Natascha Gülsdorff Nielsen på Facebook.

Ved siden af Anne Lucht sad der en pige, som ikke kunne mærke sine hænder. Og folk begyndte at blive dårlige og dehydrere. Nogle kastede vand ind ad vinduerne til passagererne, og andre begyndte at tvinge døre op og gik ud på togsporerne.

Det er livsfarligt at vandre på sporerne, men folk var paniske. Anne Lucht slog nogle ruder ud i toget, så hende og børnene kunne få luft.

Efter halvanden time begyndte toget at trille igen og kørte til Valby, hvor passagerne blev sat af. Her ventede familien så også i flere timer, uden at der kom et tog. De ringede til DSBs akuttelefon, men det hjalp ikke, og der var ingen information at hente.

DSBs informationschef Tony Bispeskov siger til Politiken, at de kender til situationen i det berørte tog, og at tog-selskabet vil bruge en stor mængde ressourcer på at forklare, hvad der er sket for at forsøge at undgå det igen, men vil ikke kommetere yderligere på det, før selskabet ved, hvad der præcis er sket.