Aalborg Universitet er duksen, når det gælder om at få studerende igennem på normeret tid.

København. Studerer man på Aalborg Universitet, er sandsynligheden for, at man gennemfører sit studie til tiden noget større, end hvis man er indskrevet på eksempelvis Københavns Universitet.

For selv om danske studerende de seneste år har sat læsetempoet op, er der stor forskel på de studerendes tempo fra universitet til universitet, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge et notat fra Danske Universiteter gennemfører tre ud af fire studerende på Aalborg Universitet deres studie på normeret tid. Omvendt er tallet 16,5 procent på Københavns Universitet. På RUC i Roskilde er det blot 13 procent.

Rektor Hanne Leth Andersen fra RUC understreger, at universitetet arbejder på at nedbringe andelen af forsinkede studerende. Men hun mener samtidig, at det er forkert kun at fokusere på at få de studerende hurtigt igennem.

- Den panikagtige fokus, der er på, at alle studerende slet ikke må være forsinkede, mener jeg ikke er klog, siger hun til Jyllands-Posten.

Hanne Leth Andersen forklarer blandt andet, at en stor del af de RUC-studerende har studiejob. Det kan påvirke studietiden.

Ifølge Jyllands-Posten er der en sammenhæng mellem studiejob og forsinkelse.

Gennemsnitligt har studerende, der er forsinkede i mindst to år, en årsløn på omkring 100.000 kroner. Studerende, der gennemfører på normeret tid, har indtægter på 60.000 kroner.

Hos Aalborg Universitet, duksen i denne sammenhæng, kan studiechef Lone Vestergaard ikke konkret sige, hvorfor mange studerende gennemfører studiet til tiden.

- Mit bud er, at det blandt andet handler om studiekultur. Hos os arbejder de studerende i grupper, som betyder, at hvis de falder ud af den gruppe, falder de også ud af det sociale liv, siger hun til avisen.

På Christiansborg har politikerne for nylig vedtaget den såkaldte fremdriftsreform. Den skal sikre, at de studerende bliver hurtigere færdige.

/ritzau/