Danske universiteter er blevet kritiseret for at undervise for lidt. Nu vil flere af dem garantere mindst 12 timers undervisning om ugen.

Det skal være slut med studerende, som kun får undervisning en formiddag om ugen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

En række danske universiteter vil garantere de studerende på bacheloruddannelserne et vist antal timer hver uge. På Aarhus, Syddansk, og Københavns Universitet og på Copenhagen Business School kan de studerende se frem til mindst 12 timers undervisning hver uge, og på Roskilde Universitet vil man sikre, at alle studerende får kurser og vejledning, der reelt svarer til et semesters fuldtidsstudier.

Meldingen kommer samme dag, som Rigsrevisionen onsdag præsenterer en undersøgelse af timetallet på landets universiteter. Den vil vise, at studerende på humanistiske og samfundsvidenskabelige studier i gennemsnit kun får otte timers undervisning hver uge på bacheloruddannelsen og fem timer om ugen på kandidatdelen. Og det er ifølge Rigsrevisionen for lidt.

Mette Thunø, dekan for Arts og med ansvar for uddannelse på Aarhus Universitet, siger om timegarantien:

- Flere timer sikrer i sig selv ikke nødvendigvis højere kvalitet i undervisningen, men det er med til at sikre, at de studerende er engagerede og aktive, og vi må anerkende, at der er nogle få uddannelser, hvor der i dag er for få timer.

Danske Studerendes Fællesråd har i flere år efterlyst flere undervisningstimer.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) bifalder universiteternes initiativ.

- Det er meget positivt, men også på høje tid. Der er sket fremskridt, men der er stadig behov for at øge kvaliteten i undervisningen, siger han til Jyllands-Posten.

BNB