Næsten hver femte i Arbejdstilsynet har meldt sig syg med stress eller udbrændthed i løbet af det sidste år.

København. De tilsynsførende hos Arbejdstilsynet tager rundt i landet for at håndhæve behovet for et godt arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser.

Alligevel er der ikke helt orden i eget hus, viser Beskæftigelsesministeriets nyeste trivselsundersøgelse, som også omfatter Arbejdstilsynet.

Næsten en femtedel af medarbejderne i Arbejdstilsynet svarer, at de inden for de seneste 12 måneder har haft sygedage, som skyldes psykiske påvirkninger som stress og udbrændthed.

Det gælder særligt de medarbejdere, som arbejder i Arbejdstilsynets tre tilsynscentre.

Direktør Peter Vesterheden erkender, at der er behov for at forbedre arbejdsmiljøet i organisationen.

Han peger på, at en stor sparerunde i efteråret, som både betød fyringer og forringelser i arbejdsvilkårene, kan have betydning for medarbejdernes utilfredshed.

- Ligesom det øvrige arbejdsmarked presser vi også opgaveløsningen og stiller nye krav. Vi har ikke været gode nok til at kommunikere omkring de forandringsprocesser, vi har sat i gang, siger Peter Vesterheden.

- Det har den øverste ledelse med mig i spidsen ikke gjort godt nok, siger han.

Også den øverste ledelse står for skud ifølge undersøgelsen.

En stor del af medarbejderne har nemlig ikke særlig stor tillid til den øverste ledelse.

Lige knap 29 procent svarer, at de "i meget ringe grad" har tillid til de udmeldinger, der kommer fra Arbejdstilsynets øverste ledelse.

Lidt mere end 14 procent har "i ringe grad" tillid til ledelsens udmeldinger, mens knap 29 procent har tillid "i nogen grad".

- Vi skal selvfølgelig ligge i superligaen, og det er der en fælles ambition om. Hvis der er behov for det, må vi have noget ekstern rådgivning. Den medicin, vi anbefaler andre, tager vi selvfølgelig selv, siger Peter Vesterheden.

Under sparerunden sidste år blev 60 medarbejdere afskediget, mens 20 har fået en frivillig fratrædelse.

I alt er der nedlagt 120 stillinger siden sidste efterår i Arbejdstilsynet, som i dag beskæftiger 600 ansatte.

/ritzau/