Ifølge Inger Støjberg har danske politikere haft berøringsangst over for problemerne i ghettoerne.

København. Det bør slet ikke komme på tale at skrotte den omdiskuterede ghettoliste, der opgør de hårdest belastede boligområder i Danmark.

Det mener udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V), efter at Berlingske skriver, at sammensætningen af beboere i socialt belastede boligområder er den samme som for 30 år siden.

- Jeg mener på ingen måde, at vi skal sløjfe ghettolisten. Vi skal tale åbent om det. Ellers forsvinder problemerne ikke. Hvis man ikke kender til problemerne, er de rigtig svære at løse, siger ministeren til Ritzau.

En ny undersøgelse, som Kraks Fond Byforskning står bag, viser ifølge Berlingske, at andelen af beboere, som er arbejdsløse, uden uddannelse, kriminelle eller har lav indkomst, stort set ikke har forandret sig siden 1985.

Forskerne har kigget på de 31 udsatte boligområder, som kom på den foregående regerings såkaldte ghettoliste i 2014.

Inger Støjberg har en forventning om, at billedet kommer til at ændre sig, fordi den nuværende regering har lagt tidligere regeringers kurs om.

- Det overrasker mig faktisk ikke, at tallene siger det her. Det er, fordi vi ikke har turdet stille krav. Det gør vi nu, siger hun og fortsætter:

- Nu har vi halveret ydelserne, så man får integrationsydelse i stedet for kontanthjælp. Det kommer man ikke til at leve fedt på, men meningen er, at man skal ud på arbejdsmarkedet.

Ifølge ministeren er der mange, der bærer ansvaret for udviklingen - eller mangel på samme.

- Det her falder tilbage på alle tidligere regeringer. Det er såmænd ikke kun socialdemokratiske regeringer, men også os selv.

- Jeg mener grundlæggende, at vi har haft en berøringsangst. Vi har været bange for at træde de folk, der er kommet hertil, over tæerne, siger hun.

Hos SF køber man slet ikke argumentet om, at ghettolisten er en nødvendighed.

- Det er fuldstændig ude i skoven. Der er jo ingen, der har lyst til at flytte hen, hvor man ved, at der er en ghetto. Det siger jo sig selv, siger gruppeformand Jacob Mark.

- Det virker til, at ministeren aldrig har besøgt nogle af de boligområder, tilføjer han.

Regeringen planlægger at kunne fremvise en såkaldt ghettopakke i begyndelsen af 2017.

Pakken vil i så fald være den sjette siden 1994.

/ritzau/