Den bedrageridømte Stein Bagger er stadig under mistanke for at have - muligvis via en svensk stråmand - skjult millioner efter sit årelange gigantiske svindelnummer.

Advokat Boris Frederiksen, advokat hos statens advokat, Kammeradvokaten, og såkaldt kurator - oprydder - i konkursboet efter IT Factory, hvor Bagger var direktør, siger, at en “pengestrømsanalyse” har vist, at der mangler 200 mio. kr., som må være gemt i udlandet.

Stein Bagger svindlede frem til afsløringen i 2008 for op imod én milliard kroner, men de fleste penge blev brugt til blandt andet et kolossalt forbrug og lønninger af ansatte i IT Factory, der stort set ikke tjente en ærlig krone, men en femtedel af det svindlede beløb er altså væk.

Ifølge Boris Frederiksen har det imidlertid ikke været muligt at bevise, at nogle af pengene er indgået i firmaet Dansk Selfstorage, hvor Stein Bagger har været i praktik under sin udslusning - og dermed er 'vasket hvide'.

Det er Bagmandspolitiets mistanke, at Bagger reelt har været direktør for firmaet, der delvist bygger på penge fra svenskeren Royne Carlsson, som tidligere har været under mistanke for at bistå Stein Bagger i at begå leasingsvindel, og politiets frygt har været, at firmaet reelt skulle bruges til at 'vaske' de forsvundne millioner hvide.

- Jeg må medgive, at det hele ser mærkeligt ud. Konstruktionen i det firma, der har investeret i Dansk Selfstorage, er uigennemsigtig og det er umuligt at konstatere, hvem der reelt ejer det. Derfor kan vi ikke sige, at det er 'vores' penge, der er indgået i firmaet. Stein Bagger har fremlagt nogle erklæringer fra banker i Cypern og Malta, der skulle vise, at pengene kommer derfra og er lovlige, men om erklæringerne er ægte eller falske, det ved vi ikke. Og jeg har ikke mulighed for at spørge disse banker og dokumentation, for så vil jeg få at vide, at den viden har jeg ikke ret til, så sagen er, at vi ikke kommer videre af det spor,” siger advokat Boris Frederiksen.

Den mistanke, der nager både politi og konkursbo, er, at en del af pengene er gemt i samarbejde med svenskeren Mikael Ljungman, der i 2010 fik syv års fængsel for sin andel i It Factory-skandalen, og at de sammen forsøger at lovliggøre “pengene” ved via udenlandske selskaber, stråmænd og bankkonti at sluse pengene ind i legale firmaer.