Statens udgifter til asylansøgere tredoblet

Danmarks udgifter til at indkvartere asylansøgere nærmer sig en milliard kroner, og beløbet vokser. Det er uforholdsmæssigt mange penge, mener Inger Støjberg (V)

Landets udgifter til asylansøgere er eksploderet siden de seneste år.

I 2008 kostede indkvarteringen af asylansøgere således den danske stat 370 millioner kroner. To år senere var beløbet steget til 941 millioner og videre til 947 millioner sidste år, skriver Politiken fredag.

»Vi bruger uforholdsmæssigt mange penge på det her område«, siger Venstres integrationsordfører Inger Støjberg til Politiken. Hun bliver bakket op af Dansk Folkeparti:

»Det er en meget voldsom stigning, og noget tyder på, at det bliver værre«, siger integrationsordfører Martin Henriksen (DF).

Hvor man for bare et halvt år siden forventede at holde niveauet, har det stigende antal asylansøgere, som i disse måneder bliver indkvarteret på landets asylcentre, fået Finansudvalget til at vurdere i en halvårsopgørelse i maj, at budgettet vil skride med cirka 85 millioner kroner. Samlet set vil udgifterne i 2012 dermed stige til over en milliard kroner, skriver Politiken.

Med udgifter på over en milliard kroner til indkvarterede asylansøgere er vi nået til et niveau, hvor asylansøgerne koster Danmark »afsindigt mange penge«, mener Dansk Folkeparti.

»Det er tankevækkende, at i disse reformtider, hvor en hel masse velfærdsområder skal holde igen, stiger udgifterne til asylområdet voldsomt. Spørgsmålet er, om man vil prioritere danskerne eller udlændingene«, siger Martin Henriksen til Politiken.

Både SF og Socialdemokraterne erkender stigningen, men finder den ikke bekymrende:

»De store udsving skyldes, at der er rigtig meget ufred i verden lige nu. Ikke mindst i Syrien. Derfor kommer der mange asylansøgere. Ikke fordi vi har lempet reglerne, for det har vi ikke. De omkringliggende lande oplever samme pres«, siger Trine Bramsen (S) til Politiken. Hun er formand for udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik.

BNB

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08