Danmark

Specialgruppe på 40 mand skal jagte sociale bedragere

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Fra 1. marts skal sociale snyltere se sig en ekstra gang over skulderen.

De danske kommuner får ifølge DR Nyheder hjælp fra en ny gruppe hos Udbetaling Danmark, hvor 40 personer får til opgave at identificere sociale bedragere.

- Vi er en stor landsdækkende kontrolenhed. Vi kan gå i systematisk dialog med både politiet, ankestyrelsen og andre om, hvad der skal til for, at en sag bliver tilstrækkeligt godt belyst, siger Udbetaling Danmarks kundechef, Michael Weber, til DR Nyheder.

Læs også: Her bliver hun afsløret i socialt bedrageri for åben skærm

Den ekstra hjælp til at opdage socialt fusk blive modtaget med åbne arme i kommunerne.

- Udbetaling Danmark har nogle muligheder for at se på tværs af kommunegrænserne, som kommunerne ikke har på nuværende tidspunkt og sikkert heller ikke får, fordi den enkelte kommune er en selvstændig enhed, siger Charlotte Munksgaard, der er chefkonsulent i Kommunernes Landsforening (KL), til DR Nyheder.

Læs også: Enlige bedrager for millioner

Udbetaling Danmark er en afdeling under ATP, der i efteråret 2012 fik overdraget ansvaret for udbetalingen af folkepension, boligstøtte, barselsdagpenge og familieydelse fra kommunerne.

Og nu har de altså også overtaget ansvaret for at afsløre dem, der snyder sig til offentlige ydelser.

Relaterede

Det læser andre