Sognepræst skal afgøre hvor fire-årige Rasmus begraves

Det bliver den lokale sognepræst ved Sankt Markus Kirke i det indre Aalborg, som skal afgøre, hvor lille Rasmus skal stedes til hvile, når de pårørende skal sige farvel til den fireårige dreng for sidste gang.

Og dermed altså også skal afgøre, om Rasmus' far, 47-årige Carsten D., får sit store ønske opfyldt om at få lov at begrave sin søn på Frederiksberg Kirkegård, som faderen bor tæt ved.

Det bekræfter Steen Thomsen, kirkebogs-førende sognepræst, overfor bt.dk:

- Strynøgade er en del af vores sogn, og idet afdøde boede i dette sogn, så vil det være mig, der kommer til at træffe den afgørelse, ja. Vi skal vurdere den begravelsesanmodning, der måtte komme, siger han. Og tilføjer:

- Jeg har ikke yderligere kommentarer til sagen, idet jeg vil være inde over beslutningen, siger Steen Thomsen.

Fireårige Rasmus blev mandag eftermiddag kvalt til døde af sin egen mor LB i hendes 4. sals lejlighed i Strynøgade i det centrale Aalborg. Det skete kort tid efter, at hun havde hentet ham i børnehaven.

Læs også: Mystiske detaljer dukker frem om mor bag kvæler-drab

14 timer senere meldte hun sig selv, da hun gik ind på politigården, henvendte sig til vagten og fortalte om det frygtelige, der var sket. Kvinden blev tilbageholdt, og imens kørte en patrulje til stedet, hvor de fandt drengen liggende død på sofaen i stuen. Der var trukket et tæppe hen over hans lille livløse krop.

Derefter blev den 35-årige kvinde anholdt.

Faderen til Rasmus, 47-årige Carsten D., som bor på Frederiksberg, har gennem tre år kæmpet gennem Statsforvaltningen for at få mere samkvem med sønnen, ligesom der også har været uenigheder mellem ham og drengens mor om, under hvilke forhold han kunne holde ferie med sin søn.

Efter et langt juridisk tovtrækkeri blev det på et møde mellem parterne torsdag i sidste uge i Statsforvaltningen besluttet, at lille Rasmus skulle holde jul fra den 23. til den 28. december hos sin far på Frederiksberg, ligesom Carsten D. skulle have sin søn med på ferie i påsken og i øvrigt fremadrettet have samkvem med drengen, som det er helt normalt, når forældrene bor hver for sig.

Og alt tyder på, at det netop var den beslutning, som LB mandag reagerede på ved på helt ubegribelig vis at tage sin søn op på knæet, lægge hænderne rundt om hans lille hals og klemme til, så han blev kvalt.

Læs også: Rasmus' fars store ønske: Lad mig begrave min søn her

LB blev onsdag i et grundlovsforhør ved Retten i Aalborg varetægtsfængslet i surrogat i foreløbig fire uger på Aalborg Sygehus' lukkede psykiatriske afdeling.

Rasmus' helt knuste far sender allerede i dag en anmodning til sognepræst Steen Thomsen om at få lov at begrave sin søn på Frederiksberg Kirkegård.

- Det er det eneste, jeg tænker på lige nu. Jeg vil så gerne have et sted, hvor jeg kan gå hen. Og hvor min kæreste og hendes datter kan gå hen, og hvor vi kan lægge en blomst, når det er jul, når Rasmus har fødselsdag og alle mulige andre dage. Jeg har kæmpet så længe for, at jeg og Rasmus' mor kunne have delt forældremyndighed, men det var hun ikke interesseret i. Nu krydser jeg bare fingre for, at dét at L har fuld forældremyndighed over ham ikke skal spænde ben for mit allerhøjeste ønske. Jeg håber virkelig ikke, at der også skal være en sidste kamp, selv efter Rasmus er død, siger Carsten D. til bt.dk.

Det vides endnu ikke, om den drabssigtede LB vil ytre ønske om at få sin søn begravet i Aalborg.

Liget af fire-årige Rasmus forventes at blive frigivet fra Retsmedicinsk Institut enten i dag eller fredag.

Læs også: