Søvndal går som minister

SFs udenrigsminister og tidligere formand, Villy Søvndal, trækker sig fra sin post som udenrigsminister og fra Folketinget.

Det sker af helbredsmæssige årsager, erfarer flere medier bl.a. Berlingske.

Det forlyder nu, at Villy Søvndal ikke kun stopper som udenrigsminister, men også som medlem af Folketinget med øjeblikkelig virkning, erfarer TV2 News.

Udenrigsminister Villy Søvndal tog 8. november orlov fra sin post som minister og resten af året.

Det skete efter, at han i oktober var udsat for en blodprop i hjertet. Han gennemgik en vellykket operation og skulle efter planen være genindtrådt i embedet i november.

Efterfølgende blev udenrigsministerens kone, Heidi Perto, ramt af et hjerteanfald og var indlagt på Odense Universitetshospital. I en pressemeddelelse oplyste Villy Søvndahl, at konen kunne se frem til et længere genoptræningsforløb.

I Villy Søvndals fravær har de to øvrige ministre i Udenrigsministeriet, handels- og europaminister Nick Hækkerup og udviklingsminister Christian Friis Bach varetaget hans opgaver.

Det var forventet, at Søvndal ville vende tilbage til sin post 20. december, men i dag 11. december erfarer Berlingske, at Villy Søvndal trækker sig.

Villy Søvndal har været udenrigsminister siden 3. oktober 2011, efter at han oplevede stor succes ved at bringe SF i regering for første gang ved valget i september 2011.

Villy Søvndal trak sig fra formandsposten 7. september 2012, men fortsatte derefter som udenrigsminister.

TV 2 News erfarer, at nuværende skatteminister Holger K. Nielsen (SF) bliver ny udenrigsminister efter Villy Søvndal. Det er endnu ikke bekræftet af andre kilder.

I går trak justitsminister Morten Bødskov sig som minister, og der er dermed lagt op til en større ministerrokade. Statsminister Helle Thorning-Schmidt bekræfter, at en ministerrokade vil ske i morgen torsdag. 

Afstemning


-

-Opdateres...

Læs også: