Sneglatte veje mange steder: Nu rammer sneen Jylland

Frem med kælk og sneskovl. Mandag falder årets første rigtig sne, og især i hele det midtjyske område fik man det at mærke fra mandag middag.

Her har et snevejr kurs fra vest mod øst, og status 13.30 mandag er sneglatte veje i hele det midtjyske område.

Senere mandag får især nordjyderne et pænt drys med sne.

- Det er især den nordlige og østlige del af landet, der kan forvente sne i dag. Vendsyssel. Østhimmerland. Djursland og Nordsjælland. Det er de steder, hvor vi forventer decideret frost-sne, og i Vendsyssel kan det ende med, at det fyger, fordi der også er en del vind.

Det fortæller meteorolog Thomas Mørk fra TV2s Vejrcenter og tilføjer, at man her kan regne med mellem fem og ti centimeter sne. Altså nok til en kælketur eller en hurtig snebold-kamp.

Snemængderne aftager, jo længere østpå man kommer, så Nordsjælland får nok ikke mere end to til fem centimeter, forudser han.

Det er dog ikke de eneste steder, der får sneen at se:

- Også i det nordvestlige Jylland og i Midtjylland får vi noget, der minder om vinter, men her bliver det højst sandsynlig lidt mere våd sne, siger Thomas Mørk. 

Heller ikke københavnerne slipper for sne i gaderne. Meteorologen regner med, at hovedstaden får et let drys mellem klokken 13 og klokken 16.

- Det bliver nok ikke mere end et par centimeter, men der kommer også noget i København. Der er mange, der kommer til at opleve sne i dag, siger Thomas Mørk.

Du skal dog ikke sætte næsen op efter hverken ture på langrendsski eller snemænd i massevis. Vinteren bliver nemlig en meget kort fornøjelse...eller hvordan man nu ser på det.

- Mild luft presser sig på i løbet af natten, og det gør, at sneen nok begynder at smelte, så det bliver en gang sjap i morgentimerne. Så det er ikke noget, vi har glæde af så længe, siger Thomas Mørk.

Inden vi kommer så langt, advarer han dog om, at der sagtens kan være glatte veje flere steder i dag. Der er blevet saltet præventivt mange steder, men lige i det det falder, kan der godt være glat, siger han.

- Det er jo vinterens første rigtige snevejr, så der er nok mange, der er lidt urutinerede med hensyn til, hvordan man håndterer bilen, siger han.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08