44-årige Helle Jensen fra Aabenraa har på grund af underlivsproblemer i kombination med en bindevævssygdom, det sidste år haft svært ved at bevæge sig. Hun var opgivet af læger i egen region, men en second opinion gjorde operation på Herlev Sygehus muligt, men Region Syddanmark ville ikke betale transporten.

Det ville et privat ambulancefirma heldigvis, sammen med hundredvis af danskere som viste deres sympati med Helle Jensen.
Men det var ikke en smertefri tur i mandags til Herlev Sygehus.

Læs også: Kan misse livsvigtig operation: Skal under kniven på mandag - men ingen vil køre Helle til hospitalet

- Det var en hård tur. Hvert et bump føltes som at blive sparket i maven. Jeg kunne ikke have ventet en dag længere med at blive opereret, fortæller Helle Jensen.

Siden hun blev født, har hun haft sygdommmen Ehlers-Danlos. Selv om den farlige sygdom ikke sætter sine spor udadtil, er Helle Jensens bindevæv, hud, muskler og led meget skrøbelige. Lægerne havde svært ved at sy hende, og sårhelingen er lang efter operationer på grund af hendes defekte bindevæv. Sidste efterår blev hun alvorligt syg på grund af problemer i underlivet som sammen med hendes bindevævssygdom, har betydet, at hun de sidste 11 måneder har været plaget af voldsomme smerter, som har hæmmet hende. Det betød, at hun før operationen havde svært ved holde sig oprejst i lang tid ad gangen.

- Operationen gik heldigvis som planlagt. Jeg er glad og lettet over, at det lykkedes. Jeg kan nu holde ud at gå, sidde og ligge ned længere tid af gangen. Det er en fantastisk følelse. Mit defekte underliv sammen med min sygdom har virkelig været ødelæggende for mig. Derfor er det skønt, at mine smerter nu er halveret, siger Helle Jensen.

Dybt taknemmelig

Inden operationen var hun blevet opgivet af lægerne i Sønderborg, Aabenraa, Odense og Skejby. Derfor var det en stor hjælp, da Herlev Sygehus åbnede dørerne i kølvandet på en 'second opinion'. Men da Helle Jensen ikke kunne få betalt sin liggende transport til Sjælland, blev hun bestormet af folk fra hele landet, der ville hjælpe hende.

Læs også: BT bestormet med tilbud: Nu er der en ambulance til Helle - 'Jeg er rørt til tårer'

- Jeg takker af hele mit hjerte alle læger og sundhedspleje på Herlev Sygehus. Også dem på andre sygehuse, for at have taget mig alvorligt.
Det er ingen skam at sige fra, hvis man ikke er dygtig nok. Respekten ligger hos de mennesker der ikke har opgivet mig, holdt fokus og samarbejdet på kryds og tværs af regionerne, selvom det var en 'second opinion'. Men jeg vil også gerne sig stort tak for støtten til alle, der har ville hjælpe mig. Både venner, veninder, kendte mennesker, som folk jeg ikke kender. Alle med et til fælles - et STORT hjerte.

Hun takker også Pia Kjærsgaard (DF), fordi hun var den første politiker, som tog Helle Jensens problem alvorligt.

Læs også: Pia Kjærsgaard: Fuldstændig håbløst at systemet ikke kan hjælpe Helle Jensen

- Det har virkelig været vigtigt for mig ikke og blive udstillet som en af mange, at agere på vegne af alle syge og fejlbehandlede patienter i Danmark. Det er mit store ønske, at der nu bliver lyttet fra politikernes side, at det danske sundhedssystem ikke er acceptabelt for den befolkningsgruppe der ikke er på A holdet (eliten). Personligt synes jeg at det er uretfærdigt at man som livstruende syg skal betale for en vigtig liggende transport, om man har pengene liggende hjemme i en kuvert eller ej. siger Helle Jensen. 

Selv om operationen med den 44-årige sønderjyde forløb godt, skal hun fortsat igennem tre operationer på Skejby, Give og Esbjerg Sygehuse.

- Jeg har fået store følgeskader, fordi der gik så lang tid, inden der blev grebet ind. Hvis der var blevet gjort noget tidligere, kunne jeg have været visse skavanker og ekstra indgreb foruden. Jeg er altid bange når jeg skal under kniven, da jeg er i en risiko gruppe. Men det er heldigvis få dygtige læger, som kender min krop, der i egen region nu kan foretage de næste operationer, fortæller Helle Jensen.

- På trods af lægernes fax om nødvendigheden af en liggende transport til befordringskontoret, fik jeg i alt otte afslag. Nu var nok, nok! Jeg bruger alt for meget kostbar energi på at slås med systemet. Det er grunden til, at jeg tog dette drastiske skridt som det er at udstille sit liv offentligt, fortæller hun.

Give friklinikken, hvor lægen, der kunne foretage min brystoperation, gav mig problemer, da sygehuset er umuligt at få godkendt transport til, fordi det er en 'friklinik'.
Hvad gør jeg næste gang ? Eller hvis jeg løber ind i så alvorlige komplikationer igen ? Vi kan også lige så godt begynde at tænke på den næste mand/kvinde der svigtes i systemet, slutter Helle Jensen