Danmark

Skylder milliarder: Lejernes skræk er tilbage

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Richard Schumann (th) bor nu i et rækkehus i Valby. Han var ked af at måtte forlade sit hjem gennem mere end 30 år. Foto: Jeppe Carlsen/Andreas Beck

Klagerne vælter nu ind fra lejere i en række af Kenneth Schwartz Thomsens gamle ejendomme, som i dag er ejet af erhvervsmanden Christian Riiber.

- Vi har massevis af klager fra lejere over Christian Riiber og en Morten Bruun, som tidligere er gået under navnet Morten Korsgaard, og som var ejendomsadministrator for Kenneth Schwartz Thomsen. Hvis man skulle bedømme dem som ejendomsadministratorer, får de dumpekarakter - ligesom Kenneth Schwartz Thomsen gjorde i sin tid, siger Claus Højte, direktør i Lejernes LO (LLO).

’Dumpekarakter-lighederne’ mellem Kenneth Schwartz Thomsen og Christian Riibers administrationsevner er næppe tilfældige.

Læs også: Richard mistede sit hjem gennem 30 år
Læs også: Sådan var Kenneth Schwartz vilde liv i overhalingsbanen

Som en kilde i går afslørede for BT, har Christian Riiber nemlig overtaget Kenneth Schwartz Thomsens advokat og ejendomsadministrator - henholdsvis Tue Askeland og Morten Friis Korsgaard - en kendsgerning, der bekræftes af Morten Friis Korsgaard:

- Det er korrekt, at jeg tidligere har arbejdet i en årrække for Kenneth Schwartz Thomsen, og at jeg nu har arbejdet i en årrække for Christian Riiber, siger Morten Friis Korsgaard til BT.

Den tidligere boligspekulant Kenneth Schwartz Thomsen er selv dybt involveret i flere af sin ven Christian Riibers ejendomsopkøb, der tæller flere af Thomsens egne gamle, forgældede ejendomme, købt på tvangsauktioner. Kenneth Schwartz Thomsen og hans hold var berygtet blandt lejere, og deres aktivitet hos Christian Riiber forklarer mange af de lignende klagesager, der nu rammer Riibers ejendomme.

Læs også: Nedtur på 1. klasse: Sådan undgår de rige at gå helt på røven

- Det, Kenneth Schwartz Thomsen gjorde, var at købe en masse ejendomme, og så varslede han opsætning af alt lige fra altaner,
elevatorer og nye køkkener, og det gik i stå for ham. Derudover var hans administration præget af store huller. Blandt andet i forhold til vedligeholdelse og tilbagebetaling af depositum, forklarer Claus Højte.

Udestående tæt på 2,4 mia. kr.

Han uddyber, at de to store fornyelsesprojekter er sat i bero under Christian Riiber, mens den bekymrende administration af udlejningsejendommene fortsætter.

Kenneth Schwartz Thomsen gik konkurs med ejendomsselskabet Thorion Invest k/s i september 2008 og efterlod et spor af kreditorer og et udestående i omegnen af 2,4 milliarder kroner til gode hos boligspekulanten. I BT i går erkendte Christian Riiber, at Kenneth Schwartz Thomsen udfører arbejde for ham.

Læs også: Se listen: Her er de 18, der krakkede Danmark

- Det er korrekt, at Kenneth Schwartz Thomsen udfører arbejde på konsulent-basis for os, men han er ikke fastansat, og det er også korrekt, at han udfører arbejdet fra Vedbæk Strandvej, sagde Riiber og bekræftede, at Schwartz Thomsens konsulentarbejde omfatter nogle af de ejendomme, han før ejede selv.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kenneth Schwartz Thomsen.

 

Her er Kenneth Schwartz Thomsens hold:

Her er det hold, som Christian Riiber har overtaget fra Kenneth Schwartz Thomsens ejendoms-imperium:

Tue Askeland, advokat
Tue Askeland var advokat for Kenneth Schwartz Thomsen. Christian Riiber hyrede Askeland som advokat, da han kastede sig ud på ejendomsmarkedet.

Morten Bruun, ejendoms-administrator (Tidligere Morten Friis Korsgaard)
Det var Morten Friis Kors- gaards brutale metoder, lejerne i mange af Schwartz Thomsens ejendomme mødte. Og ifølge LLO er det kun efternavnet, der har ændret sig - Morten Bruuns metoder er stadig de samme.

LLO har talt følgende adresser sammen, hvor Christian Riiber med assistance fra Kenneth Schwartz Thomsens hold nu huserer, og hvor man har registreret udlejningssager. Blandt sagerne er der en nedrivning på grund af dårlig vedligeholdelse og to sager om tilbagebetaling af deposita, hvor Christian Riiber først betalte, da LLO bad om at få ham politifremstillet i fogedretten.

Adresserne er:
Nørrebrogade 54 b-d, Nordre Fasanvej 119, Nordre Fasanvej 1,Rantzausgade 30, Sundevedsgade 5, Vesterbrogade 103, Ved Vænget 3, Elmegade 18. Chris/kaak.

Kilde: LLO

RETTELSE: Overskriften er ændret: Udtrykket 'tæskehold' er er ændret til 'hold.' Desuden er oplysningen om, at advokat Tue Askeland 'var en af hjernerne bag Schwartz Thomsens økonomiske succes' fjernet.

Relaterede

Det læser andre