Sker ikke automatisk: Sådan får du Løkkes skattelettelse allerede i 2014

Skattelettelser fremrykkes til 2014, men pengene udbetales kun til borgere, der selv ændrer deres forskudsopgørelse. Ellers kommer pengene først i 2015. V og K vil have hurtigere og automatisk udbetaling.

Til næste år får alle danskere i arbejde et højere beskæftigelsesfradrag. Det er især enlige forsørgere, der kan glæde sig til et ekstra højt fradrag, som ellers først var planlagt til 2015, skriver Jyllands-Posten.

»Nu får de det allerede i 2014,« jublede Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, tirsdag aften, da han sammen med De Konservative og regeringen havde underskrevet en aftale om finansloven for 2014.

Aftalen fremrykker skattelettelser.

»Også de cirka 3 millioner danskere, der går på arbejde, får næste år et højere beskæftigelsesfradrag, end de ellers ville få,« fortsatte Løkke.

Men nu oplyser Skatteministeriet, at skattelettelsen reelt kun får virkning i 2014 for de danskere, som selv kan finde ud af at ændre i forskudsopgørelsen.

Skatteministeriet har ikke planer om at lave nye forskudsopgørelser til alle lønmodtagere, så den højere løn udbetales automatisk. Lettelsen for 2014 vil derfor først falde om halvandet år – medmindre folk finder NemId frem og retter oplysningerne i løbet af næste år.

»Hvis en borger ikke ændrer sit forskud i 2014, vil skattelettelserne slå igennem på årsopgørelsen 2014, som borgerne modtager i foråret 2015,« lyder det i en skriftlig forklaring om systemet fra Skatteministeriet.

Det er ifølge ministeriet normal praksis, at skatteyderne af praktiske årsager må vente med at få pengene til det efterfølgende skatteår, medmindre de selv er opmærksomme.

»Denne metode er den gængse metode i forbindelse med ændringer i personskatten som følge af politiske aftaler,« skriver ministeriet.

Læs også: