Tidligere inddrivelsesdirektør i Skat, Jens Sørensen, blev i september sendt hjem på grund af den omfattende svindel med dansk udbytteskat. Nu vender han tilbage til nyt job i Skat efter knap fire måneder som hjemsendt.

En hjemsendt Skat-direktør får nu et overraskende comeback i det danske skattevæsen.

I september blev inddrivelsesdirektør Jens Sørensen, to underdirektører og én funktionsleder hjemsendt fra Skat på grund af den fejlagtige udbetaling af milliarder i dansk udbytteskat til en formodet gruppe internationale svindlere.

Men efter at have været hjemsendt med fuld løn i de sidste fire måneder har Jens Sørensen nu fået et nyt job hos Skat, erfarer Berlingske.
Jens Sørensen skal være kontorchef for et HR-kontor i Skat i Aalborg, hvilket blev meldt ud internt i Skat i går i forbindelse med annonceringen af en større udflytningsplan for Skat frem mod 2020.

Det er uklart præcis, hvad situationen er for de tre øvrige medarbejdere, der blev sendt hjem på grund af sagen om svindel med dansk udbytteskat, men i december beskrev Berlingske, hvordan advokaterne for de hjemsendte såede tvivl om grundlaget for hjemsendelserne.

Hidtil har det været opfattelsen, at Skat afventede en kommende rapport fra Rigsrevisionen om skandalesagen, før der blev taget endelig stilling til skæbnen for de fire hjemsendte eller eventuelt yderligere konsekvenser. Rapporten fra Rigsrevisionen forventes at komme i februar.

»Det er planen, at Jens Sørensen, om ikke så længe genoptager sit arbejde i SKAT med mindre konklusionerne i Rigsrevisions kommende undersøgelse om svindel med udbytteskat skulle umuliggøre dette,« oplyser Skat.

Jens Sørensens comeback til Skat er overraskende set i lyset af den markante kritik fra Skats øverste direktør Jesper Rønnow Simonsen i september, da Jens Sørensen blev sendt hjem:

»I svindelsagen med udbytteskat er der tale om et ledelsesmæssigt svigt fra flere ledere og på flere niveauer. Svigtet består i manglende omhyggelighed i udbetalingen, manglende procedurer og fokus på de revisionsrapporter, der har påpeget problemer på området,« sagde Jesper Rønnow Simonsen i forbindelse med hjemsendelserne den 25. september sidste år.

I august kom det frem, at der var blevet svindlet med dansk udbytteskat for 6,2 mia. kroner i perioden 2012-2015. Den formodede svindel er siden svulmet til 9,1 mia. kroner, hvoraf Bagmandspolitiet har beslaglagt 1,7 mia. kroner. Ifølge retsdokumenter, som Berlingske har set, er den britiske finansmand Sanjay Shah, der bor i Dubai, den hovedmistænkte i svindelsagen, og Bagmandspolitiet jagter netop nu de mange forsvundne penge og den formodede bagmand.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jens Sørensen.