Skal betale 55.000 til rigmand: Thorkild Thyrrings dyre julegave

Racerkøreren Thorkild Thyrring skal inden 14 dage betale 55.000 kr. til den fynske rigmand, Jørgen Witting.

Den uventede og dyre julegave opstod, efter der faldt dom i racerkørerens sag i Retten i Odense. Thyrring havde i selskab med den australske Le Mans-vinder David Brabham stævnet Jørgen Witting for 250.000 kr. Han er den forhenværende ejer af veteran-racerløbet Copenhagen Historic Grand Prix.

- Vi tager dommen ad notam. Min advokat og jeg undres, for juraen er meget stærk på dette område. Nu må vi læse dommens præmisser igennem og se, hvad vi gør herfra. Jeg vil dog sige, at det overrasker, at man kan misbruge sådan i månedsvis, uden konsekvenser, siger Thorkild Thyrring.

Stridens kerne var ifølge stævningen reklame- og markedsføringsmaterialet op til Copenhagen Historic Grand Prix i august 2010. Før lyden fra de gamle sportsvogne rungede i Københavns gader, blev både Thorkild Thyrring og David Brabhams navn og billede brugt uden forudgående tilladelse og honorering i løbet af foråret og sommeren, lød påstanden.

- Annoncen har blandt andet været anvendt på store posters, der blev distribueret landsdækkende samt på helsidesannoncer i blandt andet månedsmagasinerne Bilmagasinet (...) samt Vmax, stod der blandt andet i stævningen fra Thyrring og Brabham, som Retten i Odense altså afviste.

Racerløbet Copenhagen Historic Grand Prix finder sted hvert år i København. En lang række kendte danske og internationale racerkørere deltager i løbet, der bliver kørt i klassiske, gamle sportsvogne.

Løbets forhenværende ejer har kun en kort skriftlig kommentar til dommen.

- Jeg blev totalt frikendt, og TT (Thorkild Thyrring, red.) skal betale kr. 55.000,- inden 14 dage til sagens omkostninger, moralen er vel at man skal holde sig til sandheden, og i øvrigt god jul til dig og dine, skriver Jørgen Witting i en mail til BT.

- For os var det en principsag og ikke et spørgsmål om penge. Nu må vi jo læse os frem til, hvorfor retten mener det er okay, det han har gjort, siger Thorkild Thyrring.

I løbet af sin karriere har 67-årige Thorkild Thyrring indkørt cirka 75 individuelle løbssejre.