Det var ganske enkelt ikke en rigtig forklaring, HR-chef i Post Danmark, Hans Erik Lindkvist, søndag kom med til BT, da han forsøgte at forklare, hvorfor fyrede medarbejdere i postvæsenet har modtaget julekort, hvori de ønskes 'velkommen tilbage efter juleferien'.

Hans Erik Lindkvist beklagede søndag, at Post Danmarks (den danske afdeling af Post Nord, red.) julekort med 'velkommen tilbage'-hilsenen er havnet i postkasserne hos folk, der er blevet fyret fra virksomheden. Søndag lød forklaringen, at kortene var sendt ud til folk, der blev afskediget i november:

Læs også:

»Vi vidste godt, at det ville ske, for da der skulle produceres 40.000 julekort, har det ikke været muligt at stoppe brevene tids nok. Vi kendte simpelthen ikke navnene på dem, der skulle afskediges i tide,« lød det søndag fra Hans Erik Lindkvist til BT.

Men mandag er BT blevet kontaktet af en tidligere ansat hos Post Danmark, der oplyser, at hun og minimum én anden tidligere kollega også har modtaget julekortene. Selvom de begge blev fyret helt tilbage i august måned.

»Det er simpelthen løgn, når man fra Post Danmarks side siger, at man ikke har kunnet nå at standse julekortene. Jeg blev fritstillet i august måned, og jeg har også modtaget julekortet - ligesom jeg stadig modtager Post Danmarks månedlige medarbejderavis med posten,« siger den tidligere ansatte, der ikke ønsker sit navn offentligt nævnt, men hvis identitet er BT bekendt.

Det har mandag ikke været muligt for BT at få en kommentar fra Post Danmarks HR-chef Hans Erik Lindkvist og få en forklaring på, hvorfor man ikke kunnet nå at standse udsendelsen af kort til folk, der blev fristillet allerede i august.

Hos Post Danmarks pressetjeneste beklager man igen svipseren og kommer nu med en ny forklaring: Årsagen til,at de fyrede medarbejdere har modtaget julekort, er, at de to pågældende medarbejdere begge har en fire måneders fritstillings-periode og derfor fortsat er på lønningslisten frem til den 31. december.

Den forklaring giver den tidligere medarbejder, BT har talt med, dog ikke meget for:

»Det er fuldstændig åndssvagt, at de ønsker os velkommen tilbage. Men min tidligere kollega og jeg har da joket med, om vi ikke bare skal møde op, nu de tilsyneladende glæder sig til at se os igen,« siger hun tørt.