Snestorm rammer Danmark søndag.
Snestorm rammer Danmark søndag. Foto: Claus Fisker

25 centimeter sne og isnende kulde

Skal du til julefrokost i Jylland i aften, så husk det varme tøj, når du skal hjem eller endnu bedre bliv og sov.

Natten til søndag rammer årets første snestorm nemlig landet. Stormen ventes at gå i land langs den jyske vestkyst kort efter midnat natten til søndag.

Snestormen opstår, fordi et lavtryk af lun og fugtig luft fra Island støder frontalt sammen med vinterkulden fra Nord- og Østeuropa lige over Danmark. Resultatet er et kraftigt snevejr kombineret med vind op til kulingstyrke fra sydøst. DMI forventer mellem 10 og 20 centimeter sne i det kommende døgns tid, mens Tv" Vejret forventer helt op til 25 centimeter.

Tv2 Vejret prognoser viser, hvordan sneen rammer landet. Natten igennem ventes det at sne i Jylland.

1

- Først i de tidlige morgentimer bevæger sneen sig ind over Fyn og hen over Sjælland i løbet af formiddagen, siger Jens Ringgaard Christiansen til bt.dk. Snevejret ventes at forstærkes i løbet af dagen.

Med nyfalden sne følger risikoen for fygning, og ligesom sneen forventes også fygningen at bevæge sig i et bredt bælte hen over landet i løbet af natten og formiddagen.

- Risikoen for fygning er størst i det jyske i løbet af natten, mens øerne ser ud til at være værst ramt fra søndag formiddag til omkring kl seks om aftenen, lyder det fra Tv2 Vejret.

1

Stormen ventes at slippe sit tag i vestkysten og går over i slud og regn løbet af søndag formiddag.

- I det nordligste Jylland vil det stadig sne, men i Sønderjylland og på Lolland Falster falder nedbøren i løbet af søndagen som slud og regn, lyder de frysende forudsigelser.

Sneen ventes at giver store problemer hele søndagen, men kun i Nordjylland og Nordsjælland forventes den at blive liggende. Trods slud og regn i visse dele af landet i løbet af søndagen lyder vurderingen fra DMI, at frosten får fat igen.

- Allerede søndag aften går vinden i nordøst, og så breder kulden sig til hele landet igen, siger Olaf Matthiassen fra DMI, der spår, at dagene efter weekenden bliver meget kolde.

- Næste uge bliver præget af frost hele døgnet rundt og af hård nattefrost visse steder. Der kan også forekomme snebyger i den østlige del af landet. Så vintervejret fortsætter, siger han.

Samme konklusion lyder fra Tv2 Vejrets Jens Ringgaard Christiansen:

- Mandag er det vinter. Vi forudser problemer både vejrmæssigt og trafikmæssigt mandag og tirsdag, hvor der vil falde mere sne. Men i første omgang er vi heldige at snestormen rammer en søndag.

Tv2 Vejret har lavet et kort over hvornår, og hvor snestormen vil ramme. 

1

- Kortene er en lille smule konservative, der kan komme noget mere sne end de viser, lyder det fra Jens Ringgaard Christiansen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Prøv gratis i 30 dage