Se og Hør-skandalen breder sig nu til toppen af Aller Media efter udgiverdirektør, Per Ingdal, er den 10. mand, der ikke længere er på arbejde i bladgiganten som følge af skandalen.

Syv medarbejdere fra Se og Hør, herunder den mangeårige redaktionschef Kim Bretov, og to medarbejdere på Billed-Bladet, der er tidligere Se og Hør-ansatte, er sendt hjem, mens udgiverdirektør og næstkommanderende i Aller Media nu har ‘fremrykket' sin barsel’ og forladt sit kontor i Aller-hovedkvarteret på Havneholmen i København.

- Det er utrolig vigtigt for mig, at den uvildige undersøgelse af Se og Hør, som advokat Henrik Stagetorn og PwC foretager, bliver så uangribelig som overhovedet muligt, og derfor har jeg i dag talt med administrerende direktør Pål Thore Krosby om, at jeg fremskynder min planlagte barselsorlov med et par uger, således at den træder i kraft i dag, siger Per Ingdal i en pressemeddelelse.

Administrerende direktør i Aller Media, Pål Thore Krosby, udtaler:

- Jeg er blevet enig med Per Ingdal om, at han fremrykker sin barsel et par uger og dermed får orlov fra i dag. Der er ikke kommet nye oplysninger frem i sagen, der har haft indflydelse på denne beslutning, men den er alene foretaget, fordi Per Ingdal i en kort periode fra den 31.12.2008 til den 15.06.2009 har været konstitueret chefredaktør for Se og Hør og af hensyn til den eksterne uvildige undersøgelse.

Aller-koncernen er i stormvejr, efter afsløringen af at Se og Hør i en perioden på ca. fire år - fra 2008 til 2012 - har købt fortrolige oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort af en it-specialist, der via sit arbejde havde adgang til de dybt fortrolige oplysninger. Oplysningerne brugte bladets journalister til at skrive artikler om de kendte og kongeliges hemmelige rejser, forbrug osv.

Pål Thore Krosby udtalte torsdag i sidste uge til berlingske.dk, at ‘på nuværende tidspunkt er der ingenting, det tyder på, at Per Ingdal har gjort noget galt’. Hvad der er sket siden da, er uklart. Og da BT ringede på hos Per Ingdal mandag aften var beskeden, at han stadig var på arbejde, men at han ikke havde nogen kommentarer til den verserende sag. Tirsdag ‘fremrykkede’ han så sin barsel. 

Per Ingdal er kommet i søgelyset efter tidligere Se og Hør-journalist, Ken B Rasmussen, i sin bog, ‘Livet, det forbandede’, skriver, at Ingdal i sin tid som midlertidig chefredaktør for Se og Hør kendte til brugen af ‘tys-tys-kilden’, der mod betaling leverede kreditkortoplysninger.

Ken B Rasmussen gentog dette, da han var til afhøring hos Københavns Vestegns Politi torsdag i sidste uge.

Per Ingdal har over for BT forklaret, at han som midlertidig chefredaktør havde fokus på ‘at passe mit eget job som udgiverdirektør’.

Du har altså ikke kendt til, at man på Se og Hør havde en kilde, der kunne få oplysninger om kendte og kongelige på den måde?

- Nej, det har jeg ikke. Jeg forstår godt, at jeg bliver spurgt, fordi jeg var vikar som ansvarshavende chefredaktør i en periode, hvor vi stod uden chefredaktør. Jeg var en anderledes chefredaktør end normalt, fordi jeg brugte det meste af min tid på at passe mine almindelige job og derudover finde en ny chefredaktør. Jeg var en form for administrativ chef, så det er, hvad jeg kan bidrage med, sagde Per Ingdal til BT i sidste uge.

Men udgiverdirektørens forklaring om sin ikke-tilstedeværelse på redaktionen stemmer ikke overens med, hvordan de medarbejdere på Se og Hør, som BT har talt med, har oplevet Per Ingdal som chefredaktør.

En tidligere Se og Hør-journalist fortalte i sidste uge, at ‘Ingdal var i virkeligheden enormt tilstedeværende som konstitueret chefredaktør’.

- Man syntes faktisk, at det var lidt irriterende, at Allers direktør rendte så meget rundt på redaktionen. Han var nede på redaktionen dagligt, han var med til forsidemøderne og også til en del redaktionsmøder.

Lise Bondesen, tidligere nyhedschef på Se og Hør - i perioden hvor overvågningen fandt sted - og indtil torsdag i sidste uge redaktionschef på Ekstra Bladet, har beskrevet, at Per Ingdal som chefredaktør ‘fik et indgående kendskab til bladet og dets arbejdsmetoder.’