Det er ikke al mad, der har godt af at komme i køleskabet. Se her, hvilke du skal skynde dig at hive ud af kulden igen.

Jo koldere - jo friskere. Sådan tænker mange af os, når vi smider tomater, rugbrød og kartofler ind ved siden af mælken i køleskabet.

Men en del fødevarer har faktisk bedst af at blive opbevaret ved stuetemperatur.

Britiske The Mirror har med råd fra foreningen Good Housekeeping Institute lavet en liste over 11 fødevarer, som ikke bør opbevares i køleskabet. Hvis du åbner dit køleskab i dette øjeblik, finder du med garanti en eller flere af de fødevarer, som står på listen.

Se bare her:

1. Brød
Brød bliver meget hurtigere tørt i køleskabet. Find i stedet et køligt, tørt sted. En brødkasse eller en pose er et godt valg.

2. Meloner
En melon er en dejlig forfriskning på en varm sommerdag, men de skal ikke opbevares i køleskabet. Først, når du er begyndt at skære skriver af den, skal den pakkes ind og i køleskabet.

3. Bananer
Det kan være fristende at smide de nyindkøbte bananer i køleren, men vent et par dage, lyder rådet. Bananerne kommer fra et tropisk klima og har ikke noget naturligt forsvar mod kulde.

4. Tomater
Uanset om du kan lide dine tomater faste eller bløde, sætter du dem sikkert i køleskabet. Men det er heller ikke en god idé. Nedkølingen ødelægger nemlig membranen inden i tomaterne, så den ændrer smag og konsistens.

5. Kartofler
Ifølge The Mirror kan det lige frem være direkte skadeligt at putte kartoflerne i køleskabet. Kulden skulle nemlig få stivelsen i kartoflen til at blive til sukker, og det kan blive til skadelig kemi, når kartoflen bliver tilberedt.

6. Kage
Med mindre det er en kage med creme eller flødeskum, har den bedst af at befinde sig i en kagedåse eller en boks.

7. Kaffe
Skulle du få den absurde idé at smide kaffen i køleskabet, så skal du vide, at det er en rigtig dum ide. Kaffe tager nemlig smag af sine omgivelser. Gem i stedet kaffen i en lufttæt beholder.

8. Honning
Kulden får honning til at krystallisere, så i stedet for dejlig cremet og blød honning, får du en kornet og klumpet konsistens. Ud med det!

9. Løg
Løg har det bedst et tørt sted. De kan også tage smag af dine andre madvarer. Husk at opbevare dem et mørkt sted, ellers begynder de at spire.

10. Hvidløg
Det er det samme med hvidløg. Et tørt, mørkt sted.

11. Avocado
Ingen har lyst til at spise en hård og umoden avocado, og her hjælper det bestemt ikke at smide dem i køleskabet. Hvis du vil have, at de hurtigt skal være klar til at spise, skal du opbevare dem i en brun papirpose - eventuelt ved siden af bananerne.