Se billederne fra Frederikssund: Sådan ser der ud i dag

Selv om vandstanden i Roskilde Fjord stille og roligt falder, så ligger der stadig masser af vand i gaderne i Frederikssunds midtby. Det oplyser Nordsjællands Politi til bt.dk.

Nedenstående billede er taget ved fitness-centret Color Fitness på Blødevej, der ligger som en gryde i Frederikssund. Ifølge ejeren af centret står vandet lige nu 1,7 meter inde i centret.

- Da det stod højest, stod det to meter over gulvet, fortæller Bodil Lykke til bt.dk.

frederikssund KLOAK
Frederikssund (Photo: Privatfoto)
(Se billedet på mobilen HER)

Andre steder i Frederikssund står vandet ikke helt så højt.

- Det dybeste sted er der op til en halv meter vand. Men ellers er vandhøjden i midtbyen mellem fem og 15 centimeter, siger Henrik Sommer, vicepolitiinspektør i Nordsjællands Politi.

Og det værste er, at havvandet i Frederikssunds gader er blandet med kloakvand, som er decideret farligt at opholde sig.

Se billederne: Så store er oversvømmelserne i Frederikssund

Se alle billederne: Oversvømmelser og enorme ødelæggelser efter Bodil

- Vi pumper på livet løs for at få hav- og kloakvand ud af gaderne. Og det er derfor, vi er nødt til stadig at få spærret af, indtil vi har fået ledt det væk.

Politiet forventer, at vandet har trukket sig helt tilbage fra Frederikssunds gader i løbet af nogle timer. Men indtil da må borgerne i byen og trafikanterne væbne sig med tålmodighed.

Til gengæld kan man nu glæde sig over, at Kronprins Frederiks Bro, der forbinder Frederikssund med Hornsherred, netop er blevet åbnet igen. Dermed undgår byen den enorme flaskehals, der let opstår, når broen er helt eller bare delvist åbnet.

- Den er heldigvis ikke blevet skadet af stormen, der har hevet sand og sten op på broen. Så Bodil fik ikke ram på den, lyder det med tilfredshed fra Henrik Sommer.

1.000 års-hændelse: Derfor endte Bodil historisk katastrofalt

Læs også: