Ligebehandlingsnævnet drukner i klager over forskelsbehandling.

Jeg er blevet diskrimineret. Sådan tænker stadig flere danskere, når de bliver fyret, går glip af en ansættelse eller fratages muligheden for at blive forfremmet.

Således modtager Ligebehandlingsnævnet ifølge Politiken en hastigt voksende bunke af sager om forskelsbehandling på baggrund af køn, alder og etnicitet.

Allerede i år er 136 sager blevet afgjort af nævnet - det overstiger antallet af afgjorte sager fra hele sidste år. Og i 2010 var der med 122 afgørelser i nævnet næsten dobbelt så mange som året før.

- Antallet af sager er nærmest eksploderet. De hårde tider for virksomhederne kan have medført en øget tendens til at diskriminere, siger landsretsdommer Tuk Bagger, formand for Ligebehandlingsnævnet til Politiken.

Mellem 2009 og 2010 steg det samlede antal af indsendte klager med 47 procent, og 2011 vil blive et nyt rekordår, forventer Tuk Bagger.

Hun mener ifølge Politiken, at det stigende antal sager kan hænge sammen med, at kendskabet til nævnet er blevet mere udbredt.

Også fagbevægelsen oplever, at stadig flere medlemmer bliver udsat for diskrimination på arbejdsmarkedet.

- Der er en tendens til, at virksomhederne er mere desperate; når krybben er tom, bides hestene.

- Vi ser mange eksempler på, at man ansætter en barselsvikar og så fryser den på barsel ud, siger Niels Moesgaard, chefkonsulent i juristernes og økonomernes fagforening, Djøf, blandt andet til Politiken.

Det afvises af ansættelseschef i Dansk Arbejdsgiverforening, Flemming Dreesen, der giver fagbevægelsen skylden for det stigende antal sager.

- For fagforeningerne er det billigere end at skrive en stævning. Og uanset hvem der opsiges kan personen skrue en argumentation sammen, så det falder ind under en eller anden form for forskelsbehandling, siger han til Politiken.

/ritzau/