De fleste bilejere kender frustrationen over papirlappen, der ligger klemt inde mellem vinduesviskeren og forruden. 650kr for ulovlig parkering.

Men nu er der måske håb forude for parkeringsbøde-ramte bilister. Slip med 370kr, og lad en russer overtage din bøde: Besparelse 280kr.

- Vi gør det, fordi vi mener, at de private parkeringsfirmaer bruger alt for meget krudt på at inddrive parkeringsbøder, som bilisterne ikke vil vedkende sig, siger manden bag hjemmesiden Parkeringsbøde.dk, Jan Petersen til B.T.

Han er godt træt af selskaber som Q-park og Euro-Park.

På hjemmesiden hedder det:

- Parkeringsbøde.dk er skabt i håbet om afvikling af disse gennem systematisk overtagelse af gæld udstedt af disse virksomheder.

Se billederne: 20 sindssyge parkeringer

Ideen er, at du betaler parkeringsbøde.dk 370kr, således at de nu hænger på bøden. Herfra udbyder de via et selskab i Rusland bøden til russere i en slags omvendt auktion. Forstået på den måde, at den russer, der vil overtage gælden for det laveste beløb, ender med at have forpligtelsen til at betale parkeringsbøden.

Og når først en russer har fået f.eks. 200kr for at overtage din bøde, så er fidusen, at den bliver meget svær at inddrive for parkeringsselskabet. Du er sluppet billigere, parkeringsbøde.dk har tjent 170 kr, og russeren har tjent 200kr. Parkeringsselskabet får formentlig ikke én krone.

20 sindssyge parkeringer

Hvis det skulle ende med, at parkeringsselskaberne ikke længere får penge ind på bødekontoen, vil det få drastiske konsekvenser, advarer direktør i Q-Park Alex Pedersen.

-Hvis ellers det er lovligt, vil det jo betyde, at vi ikke længere kan have kontrol på pladserne. Og så vil det jo ende med parkeringskaos, når pladserne ikke bliver kontrolleret.

Umiddelbart lyder det fristende at komme af med sin bøde for kun 370 kr. Men man skal ikke lade sig lokke, advarer Forbrugerrådet.

- Det er moralsk anløbent og virker som plattenslageri, siger Afdelingschef Vagn Jelsø.

Problemet er for det første, at det ifølge Forbrugerrådet næppe er lovligt, at overdrage sin bøde uden at selskabet, der har udstedt den, har givet samtykke til det.

- Og samtidig gør man sig, efter min overbevisning, skyldig i noget, der ligner bedrageri, hvis man overdrager sin bøde velvidende, at det sker med det formål, at den i sidste ende ikke skal betales, forklarer Vagn Jelsø.

Hos Forbrugerombudsmanden, der i sidste ende skal tage stilling til lovligheden af ideén, vil man nu også kigge nærmere på sagen.

- Jeg har aldrig hørt om den her praksis før. Nu vil vi kigge på sagen for at se, om det er noget vi skal undersøge nærmere, siger fuldmægtig hos Forbrugerombudsmanden Diane Svanholm Kvist.

Men selvom han indrømmer, at han ikke har rådført sig med jurister, så tager Jan Petersen det roligt, at hans idé nu bliver kigget efter i kortene.

- Efter min bedste overbevisning, er det fuldt lovligt, det vi gør her, men hvis der bliver ballade, så tager vi selvfølgelig skraldet, siger han.