Danmark

Sådan stopper du en kamphund

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Foto: Liselotte Sabroe

Lad det være sagt med det samme: Det mest effektive, man kan gøre, er at holde sig væk. Går det først galt, så er der kun få metoder til at vriste sin gravhund eller - endnu værre - et barn ud af en muskelhunds kæber.

Styrer en kamphund med blottede tænder direkte mod din hund, så slip snoren, så den lille hund har en chance for at løbe væk eller gemme sig. Løft den ikke op – så er både du og din lille hund prisgivet.

Sådan lyder anbefalingen fra Sussi Frich, der har mange års erfaring med muskelhunde.

Sidder kamphundens kæber om et offer, så tag fat i hundens halsbånd og vrid det rundt, så den ikke kan få luft. Så slipper den taget.

Det er en skrøne, at man kan hive en kamphund væk i bagbenene. Så vil den kun flænse offeret endnu mere. Især hunde af terrier-racer bider sig fast i byttet og slipper ikke.

Tæv den bevidstløs

Det virker ikke at sprøjte med vand.

Tæv angriberen bevidstløs, hvis du har nerver til det.

Spark evt. en hanhund i testiklerne. Enten slipper den sit greb, eller også bliver den bare endnu mere ophidset af smerten og bider endnu hårdere.

Har man en kæp i nærheden kan man, hvis man er rutineret, stikke kæppen ind mellem hundens kæber og vriste kæberne op.

Hundeadfærdsbehandler Irene Jarnved ville lægge sig imellem hund og offer.

- Jeg vil til enhver tid hellere have bidt et øre af, end at et barn bliver skambidt, siger hun.

Det læser andre