Sådan snyder du p-vagten

Ombudsmanden afslører dokument fra Københavns Kommune, der viser, hvordan du kan slippe for p-bøden. Bt.dk har samlet de bedste tip her.

Et hemmeligt dokument som afslører smutvejene, så du slipper for p-bøder, er blevet offentliggjort.

Det er et 112 sider langt dokument, som stammer fra Københavns Kommune og Københavns Politi, som nu er frit tilgængeligt. Det er den gældende vejledning for, hvornår der skal udskrives parkeringsbøder, og hvornår den uheldige parkeringssynder kan slippe for bøden.

Selvom dokumentet stammer fra København, bruges det i vid udstrækning også i resten af landet. Kommunerne har kæmpet for at dokumentet skulle hemmeligholdes for offentligheden, men Folketingets Ombudsmand har forlangt dokumentet offentliggjort i henhold til offentlighedsloven.

Gråzone

Og de 112 sider er spækkede med tips og tricks. F.eks. skal du ikke holde ti meter fra et vejkryds. Afstanden er kun 8,80 meter. Der skal nemlig tages højde for, at bilisten ikke helt kan gennemskue, hvor langt ti meter egentlig er. Derfor er der en margen, som p-vagterne skal tage hensyn til.

Desuden så kan du parkere så ulovligt, du overhovedet vil, i fire minutter. P-vagten skal nemlig overvåge din bil i fire minutter, før han kan give dig en bøde.

Er man taxichauffør, så er det en ren fest. Holder en taxi ulovligt, så skal chaufføren nemlig kontaktes, inden han bliver pålagt en bøde, hvis det kan lade sig gøre. På den måde kan han blot flytte bilen og undgå bøde.

Hos FDM er de glade for, at reglerne nu er offentlige.

- Det er jo ikke særlig godt for bilisterne, at der er en eller anden form for hemmelig dagsorden, siger jurist i FDM, Helle Brasch til Danmarks Radio.

Klik dig videre og se smutvejene. 

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08