Sådan gik debatten: Tania VS Joachim B. Olsen

Kontanthjælpsmodtageren Tania Niebuhr fra Brøndby Strand og Liberal Alliances Joachim B. Olsen chattede fredag på bt.dk. Se hele debatten nederst i denne artikel.

bt.dk's brugere stillede hundredvis af spørgsmål til både den 29-årige kontanthjælpsmodtager og mor til fire og Liberal Alliances Joachim B. Olsen.

Flere spørgsmål handlede ferien til Tyrkiet, som Tania Nieburh har været på med sine to ældste børn i sommer.

Yvonne: Jeg syntes nok en rejse til Tyrkiet er for langt ude. Selvfølgelig skal børnene på ferie, men det kan gøres billigere.

Tania: En rejse sydpå burde alle unde sig selv, specielt familier med børn. En tur for os fem til f. eks. Lalandia ville lynhurtigt ryge op i næsten samme beløb som en uge sydpå. Jeg rejser ikke hvert år, det er der ikke penge til, men de sidste to år, har jeg valgt, at det skulle der være råd til, så vi som familie også kan få nogle dejlige oplevelser sammen.

DU KAN SE DEBATTEN I ET STORT VINDUE ELLER PÅ MOBILEN HER.

Joachim: Hvad Tania bruger sine penge på vil jeg ikke blande mig i. Men når man kan tage på ferie i Tyrkiet en gang om året, så viser det, at niveauet for kontanthjælp netop er ekstremt højt i Danmark. Kontanthjælpen er ment som en midlertidig ydelse, som gør at folk kan holde skinnet på næsen, ikke en ydelse, som gør det muligt at leve et liv, som mange i lavtlønsjob ikke har råd til.

Et andet emne, som brugerne tog op, var om der skal være økonomisk forskel på at være i arbejde og at være arbejdsløs.

Torben Andersen: Tania, mener du, det er rimeligt at kontanthjælpsmodtagere skal have samme rådighedsbeløb som en med job?

Tania:  Nej. det mener jeg bestemt ikke. Jeg synes, der skal være en forskel, når man har et arbejde. Hvis ikke der er en forskel, ville de fleste nok vælge at blive i kontanthjælpssystemet.

Joachim: Nej, jeg mener ikke, at det er rimeligt, at det ikke kan betale sig at tage et arbejde. Tania har et rådighedsbeløb, som svarer til en bruttoindkomst på ca. 35.000. Det er at gøre grin med folk, som går på arbejde. Det ødelægger arbejdsmoralen og undergraver hele fundamentet for vores samfund, når det ikke kan betale sig at gøre en indsats for sig selv og sin familie. 

Nedenfor kan du læse alle Tania og Joachims svar til de debat-ivrige bt.dk-brugere.

Læs meget mere i BT lørdag og på bt.dk i løbet af eftermiddagen.

Læs også: Enlig mor til fire på kontanthjælp: Her er hele Tanias budget

Læs også: Tania: Jeg er ikke fattig, men kan ikke undvære noget

DU KAN SE DEBATTEN I ET STORT VINDUE ELLER PÅ MOBILEN HER.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08