Danmark

Sådan er de nuværende regler for fyrværkeri i Danmark

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Man må købe fyrværkeri fra 1. december til 31. december. Perioden for brug af fyrværkeriet gælder fra 1. december til 5. januar.

Du må transportere og opbevare fyrværkeri med maksimum fem kilo NEM. NEM står for Netto Ekslosivstof-Mængde og angiver, hvor meget krudt, der er i fyrværkeriet. NEM-vægten er angivet på fyrværkeriet.

Fyrværkeri skal være mærket med et SIK-nummer eller et CE-mærke. Hvis ikke det har et SIK-nummer eller et CE-mærke, er fyrværkeriet ulovligt, og du må derfor ikke anvende det. Derudover skal der medfølge en brugsvejledning på dansk, som angiver sikkerhedsafstanden til fyrværkeriet.

Som forbruger skal du dog fortsat være opmærksom på, at du ikke må indføre fyrværkeri til Danmark. Du må altså ikke tage fyrværkeri, du har købt i udlandet med hjem til Danmark. Det gælder også CE-mærket fyrværkeri.

Fik du ikke fyret alt dit fyrværkeri af ved nytåret, kan du kontakte din kommune for at få deres anvisninger for bortskaffelsen. Det er nemlig ikke alle genbrugspladser, der kan modtage fyrværkeri.

Du må godt gemme fyrværkeriet til det igen bliver 1. december, men du må maksimalt opbevare fem kilo NEM. NEM-vægten står på fyrværkeri.

Kilde: Sikkerhedsstyrelsen

Det læser andre