Så meget coke tog de på balletten

Kokainen på den Kongelige Ballet flød i så rigelige mængder, at selv folk der ikke var ansat på balletten, kunne se det.

Balletten fik adskillige henvendelser om kokainproblemerne, selv fra personer der ikke var ansat på balletten. Det fremgår af den fortrolige rapport, forsker Helle Hedegaard Hein har udarbejdet for balletten. B.T. har fået aktindsigt i rapporten og bringer den her i dens fulde længde.

Store passager i rapporten er blevet streget over, men i en opsummering af de omfattende trivselsproblemer på balletten, hedder det under punkt 2:
 
 - Eskalerende misbrugsproblemer blandt danserne igennem de sidste 2 år, herunder eskalerende problemer med kokainmisbrug. Det er vigtigt her at pointere, at også folk, som ikke er ansat på balletten, men som på forskellig vis har tilknytning til balletten, også pga. stigende bekymring har henvendt sig for at tale om de eskalerende misbrugsproblemer.

LÆS HELE RAPPORTEN HER

Ifølge vedholdende rygter er balletmester Nikolaj Hübbe en af dem der har problemer med de opkvikkende stoffer. Balletmesterens kokainproblemer bliver ikke nævnt i de ucensurerede dele af rapporten, men til gengæld bliver hans hidsige temperament udsat for kritik af flere unavngivne dansere.

- Danserne kan sagtens se balletmesterens prisværdige kvaliteter, men de synes, at prisen for disse kvaliteter p.t. er for høj.

Ifølge undersøgelsen der blandt andet omfatter interviews med instruktører, morgenskolelærere og dansere, er kun 12 ud af 55 dansere glade for at arbejde på Den Kongelige Ballet. De mener, at ledelsen opfører sig uprofessionelt og ikke tager nok hånd om danserne.

I et opfølgningsnotat underskrevet af Nikolaj Hübbe selv, fremgår det, at Balletten har taget initiativer til at komme misbrugsproblemerne til livs. Der har været afholdt fællesmøde hvor en misbrugsspecialist orienterede om afhængighedens natur og oplyste om teatrets hjælpeordninger. Balletten har fået oplyst navnet på en danser, som er blevet sendt videre til misbrugsspecialisten.  

LÆS HELE RAPPORTEN HER

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08