KØB PLUS!

Så meget blev rygeloven strammet under Løkke

- Vi har strammet reglerne for meget.

Sådan sagde Lars Løkke Rasmussen om rygelovgivningen i sidste uge ved sin fars begravelse. Løkkes far, Jeppe Løkke Rasmussen, blev kort før sin død under en hospitalsindlæggelse sendt ud på gaden for at ryge sin sidste cigaret. Noget Lars Løkke fandt uværdigt for en døende mand.

Siden da har debatten raset på Debatten raser efter Løkkes ryge-bøn og facebook.

Et kig tilbage i tiden viser dog at under den tidligere borgerlige regering, som bl.a. havde Lars Løkke selv som minister,  blev rygeloven strammet flere gange.

I 2005 blev den daværende 'lov om røgfri miljøer' strammet således, at caféer og restauranter med synlig skiltning skulle vise, hvor det var tilladt for gæster at ryge. Loven blev vedtaget for at begrænse passiv rygning for ikke-rygere og ikke så meget for at få folk til at stoppe med at ryge. 

Tidligere begrænsede loven rygning på offentlige steder. Men man måtte stadig gerne ryge i rygerum og på specielle rygeområder. Man kunne derfor opleve, at rygerne sad i den ene ende af rummet, mens ikke-rygerne sad i den anden.

I 2007 blev den hidtil hårdeste stramning indført med rygeloven og reglerne for rygning blev yderligere skærpet. Det betød at det nu blev forbudt at ryge indendørs på offentlige steder som arbejdspladser, institutioner og lignende. Det vil sige alle offentlige og private arbejdspladser, grundskoler, caféer og restauranter, busser, tog og lignende.

Med den stramning ville folketinget undgå at folk blev syge af passiv rygning samtidig med at ingen ufrivilligt skulle udsættes for passiv rygning.  

Det var dog stadig tilladt at ryge på enkeltmandskontorer og på værtshuse under 40 kvadratmeter.

Specielt mange værtshusejere var utilfredse med stramningen, da de mente at det krænkede den private ejendomsret.

Begge stramninger i 2005 og 2007 blev vedtaget med brede flertal. I 2007 var det kun De Radikale der stod udfor, fordi de ikke mente at stramningerne var hårde nok.

I 2008 blev det ligeledes besluttet at sætte aldersgrænsen for at købe cigaretter op til 18 år. Igen blev loven vedtaget med et stort flertal i folketinget.

Under den nuværende regering blev rygeloven strammet i foråret. Her blev det besluttet at forbyde rygning på enkeltmandskontorer og at rygning blev forbudt på skoler både indendørs og udendørs for elever men også for ansatte.

Denne gang blev stramningen dog vedtaget med et meget snævert flertal og det var kun regeringspartierne og Enhedslisten der stod bag lovændringen.

Er rygeloven strammet for meget? Deltag i debatten herunder

Din kommentar

Kommentarer

Karsten Rasmussen

Skrevet af karsten Rasmussen, Onsdag den 24. oktober 2012, 21:21

Hvad med at slå hjernen til i folketingssalen i politikere

Karsten Rasmussen

Skrevet af karsten Rasmussen, Onsdag den 24. oktober 2012, 21:21

Hvad med at slå hjernen til i folketingssalen i politikere

Rygning

Skrevet af Rygning, Tirsdag den 23. oktober 2012, 13:29

Fint med de regler nu mangler de så bare at man skal mindst 500 meter væk fra alle steder hvor man ikke må ryge og synes man skal være 21 for at ryge

rygning

Skrevet af henrik e h, Tirsdag den 23. oktober 2012, 13:20

Det skulle bare være forbudt

RYNING.........

Skrevet af Susanne , Tirsdag den 23. oktober 2012, 11:58

LAD OS DOG VÆRE I FRED,hvorfor SKAL der være love for alt her i landet vi betaler selv vores cigaretter og vi betaler også skat selvom vi ryger...det danske samfund er som et FÆNGSEL hvor er vores frihed??????????????Det skulle være et frit land MEN HVOR??????

Rygning

Skrevet af B.P., Tirsdag den 23. oktober 2012, 09:16

Man kan altid diskutere for og imod rygeloven.
Jeg er selv ryger, og har været indlagt en del gange. Men jeg mener også at sygehuse skal være røgfrit område, da man jo er der ufrivilligt, dvs. også ikke rygerne.
Til gengæld vil jeg spørge.
Hvorfor skal vi give 40-45 kr for en pakke cigaretter, når dem på Christiansborg køber dem til en helt anden pris?
Ja der kan man tale om dobbeltmoral.
Og en sidste smøg på sygehuset. Ja kan godt se dilemmaet, men skal ikke rygere så lide fordi det nu var løkkes far det gik ud over?

Rygeloven

Skrevet af Genie, Tirsdag den 23. oktober 2012, 08:43

Jeg er selv ikke ryger,men mener at man er gået for langt,lad dog for pokker dem ryge som vil. Er det ikke et frit samfund vi lever i og skriver Danmark Dejligst .Hvor ender vi henne med alt den top-bestemmelse ? Har vi ikke snart nået grænsen ?Den eneste men må i Danmark er at betalle skat og intet mere!!!!!!!!!Demokrati så det basker.

HVOR GÅR GRÆNSEN

Skrevet af Anni Sund , Tirsdag den 23. oktober 2012, 07:47

vI VIL ALLE GERNE HAVE FRIHED TIL AT GØRE SOM VI HAR LYST TIL MEN SKAL DET PÅVIRKE ANDRE SÅ VI OGSÅ BLIVER SYGE AF DET.
jA DEN ER STRAMMET MEN DET ER DEJLIGT AT KUNNE SIDDE PÅ EN RASTAURENT OG KAN SPISE SIN MAD UDEN AT DER ER EN SOM TÆNDER SIN CIGARET OG LADER DEN OSE OVER PÅ VORES MAD? ELLER NÅR VI HAR VÆRET I BYEN SÅ LUGTER VORES IKKE NÅR VI KOMMER HJEM FRA BYEN.
VI BLIVER OGSÅ SYGE AF JERES RYGNING

rygeloven

Skrevet af pem, Tirsdag den 23. oktober 2012, 02:12

Nej rygeloven er ikke for stram den skulle ogsa galde for biler foren af bilen sidder med rode ojne og har problemer samtidig der bliver kort 120 km i timen mere stram lov

Moral

Skrevet af Jan, Mandag den 22. oktober 2012, 23:30

Dobbelt moral har altid floreret hos blå gruppe. Bare "vi" har så skidt med de andre.

Mangler medmenneskelighed

Skrevet af Michael S, Mandag den 22. oktober 2012, 22:38

Nej rygelovgivningen er ikke strammet for meget, men som over alt hvor Ventre-regeringen lovgav, så mangler medmenneskelighed fuldstændigt.
Venstre lavede kun stive regler, tag fx udlængeloven, hvor en dansker ikke længere kan bo sammen med en udlænding i Danmark. Også her mangler enhver form for medmenneskelighed.

Lars Løkke skam dig, - du er ansvarlig for det makværk din regering lavede, så ta' en pakke tudekiks.

dovne ugidelige politikere

Skrevet af Vagn Olsen, Mandag den 22. oktober 2012, 22:24

Ingen tør røre ved tobaksfabrikanternes tilsætning af vanedannendende stoffer,men hyler som ulve at alle skal stoppe,prøver man så nikutin ampuller som er ganske udmærkede men så er prisen skruet vil op som er endnu dyere end smøger,men tror det vil hjelpe mange at prisen blev redukseret til det halve,men vil kalde det uetisk at en dødssyg patient skal køres ud for at få sin sidste smøg,hvad kan være nemmere for lægen end at sige dødsårsagen lungebetændelse ,er selv ryger

Ignorance

Skrevet af Joan Wenneberg, Mandag den 22. oktober 2012, 21:30

Det viser jo bare, at politikere ikke ved hvad der foregår, før det rammer dem selv eller deres pårørende.

Lad folk selv bestemme

Skrevet af Henning Hansen, Mandag den 22. oktober 2012, 21:16

Jeg er selv ikke ryger,men mener at man snart er gået for langt,lad dog for pokker dem ryge som vil,på værtshuse kan den enkelte forretning selv skilte ved indgangen om der må ryges eller ikke ryges,så kan man jo selv vælge.Er det ikke et frit samfund vi lever i og skriver ikke 2012 ??? Hvor ender vi henne med alt den top-bestemmelse ??? Har vi ikke snart nået grænsen ??

ikke ryger

Skrevet af Elisabeth, Mandag den 22. oktober 2012, 20:13

Dem der er ikke ryger forpester ikke luften, er der en der skriver. Men hvad med al den parfume lugt, der er da ikke noget mere ubehageligt, end at komme ind i en togkupe og der stinker af parfume, så man ikke kan trække vejret. Eller går forbi et pitsaria, her stinker af friture. Skal siges at jeg har røget i et halvt hundred år, men min lugtesans fejler intet.

Klage mig dit og klage mig dat

Skrevet af Elisabeth, Mandag den 22. oktober 2012, 19:34

Prøv lige at høre folketonen.............

Folk klager over alverdens ting,- over andre mennesker. Negative over en kam. Gad vide hvorfor folk er så utilfredse med det meste......

Man kan ikke have det ret godt med sig selv og andre med disse attituder.

Og ja selvfølgelig skal vi være her allesammen og dem der råber højest er kun gode til at råbe ikke nødvendigvis til at tænke.

Synes det er overformynderi at staten påtager sig denne opgave.
Ligner lidt Mao tilstande.

Efterlyser et mere blidt samfund med tolerance og hyggelige folk som før i tiden.

Der skal være plads til alle

Skrevet af Lars, Mandag den 22. oktober 2012, 19:32

Nu er smøgerne jo igen lige steget med en femmer. Dvs det er rygerne der smider afgifter ind til staten. Den ekstra afgift kunne fint bruges til at bygge og vedligeholde nogle rygefaciliteter for dem der lyster at ryge f.eks. på hospitalerne/andet off.. Vi har nogle af verdens bedste ingeniører, så det MÅ være muligt at bygge nogle rygefaciliteter så de overhovedet ikke genere andre eller de udsatte mennesker..

Og rygerne kan selvfølgelig forvente at der følge en stang grøn cecil med, til den sidste indlæggelse....hvad ellers?

Vis overskud..

Da jeg engang

Skrevet af Philip, Mandag den 22. oktober 2012, 19:16

var på et velfungerende uni-hospital kan jeg huske der var forskellige opholdsrum til rådighed for patienterne således at dem der ville ryge satte sig i et rum og dem der ikke ville ryge eller sidde med rygere satte sig i et andet rum og alt foregik i ro og orden som den naturligste ting af verden.

Men nutildag er der ikke andet end kævl og ballade når nogen som en anden dybt kriminel sniger sig til at ryge en smøg uanset om det er patienter eller personale.
Ja er der ikke krig i verden så skaber man sgu bare en grund til at folk bekriger hinanden.

Når lovgivningen mærkes på egen krop

Skrevet af Kurt Pedersen, Mandag den 22. oktober 2012, 18:37

Ja, når en konsekvenserne af lovgivning rammer lovgiveren selv, får den pludselig en anden betydning. Måske skulle de samme lovgivere også prøve at blive arbejdsløse med de konsekvenser dette kan få.

hmm

Skrevet af sara, Mandag den 22. oktober 2012, 17:29

Jeg er helt enig med mange af de andre kommentarer omkring Løkkes dobbeltmoralske holdning, som kun opstår det kommer for tæt på ham selv..
Derudover, synes jeg af alle steder, at rygning slet ikke holder til på et hospital! Jeg synes slet ikke det kan være til debat at der skal laves rygekabiner indenfor..
Og endeligt, uden at lyde for kold og kynisk har mange af de indlagte rygere nok også selv et ansvar for at de ligger der. Jeg siger overhovedet ikke at alle er der grundet rygerlunger eller whatever, men det svækker sgu immunforsvaret, og jeg kan da godt forstå at ikke rygere ikke vil hoste op med penge til disse rygekabiner på HOSPITALER, når pengene skal gå til at forsvare folks dårlige vaner! Og jeg er selv ryger.

Uværdigt

Skrevet af Allan Jørgensen, Mandag den 22. oktober 2012, 17:15

Jeg ved ikke hvad der er mest uværdigt, men en ting er sikkert. Da min mor lå for døden på hospitalet, ville hun bare gerne på toilettet for at gøre stort (skide), men fik svaret "har du ikke ble på, så kan du jo gøre det i den" DET KALDER JEG IKKE EN VÆRDIG AFSLUTNING PÅ LIVET"
Tag den Hr. eks. statsminister, og fortæl mig hvad der er mest værdigt/uværdigt.

Han er og bliver en kryster

Skrevet af C.Nielsen, Mandag den 22. oktober 2012, 16:59

Hvis det ikke var hans far havde han skidt højt og flot på det.
Han kan kun tænke på at manipulere med bilag og det har han gjort siden han var amtsborgmetsre i Hillerød.Tænk på COP 15, sikke en
reklame fadbamsen lavede for Danmark.UHA UHA

Han er og bliver en kryster

Skrevet af C.Nielsen, Mandag den 22. oktober 2012, 16:59

Hvis det ikke var hans far havde han skidt højt og flot på det.
Han kan kun tænke på at manipulere med bilag og det har han gjort siden han var amtsborgmetsre i Hillerød.Tænk på COP 15, sikke en
reklame fadbamsen lavede for Danmark.UHA UHA

De frelste, fortsat.

Skrevet af F. Møller, Mandag den 22. oktober 2012, 16:55

Nemesis og "nyt parti", har fat i noget rigtigt. Hvorfor skal de have rygekabiner, mens de jager andre på gaden. Men det stopper jo ikke der.
Ministerpensioner og andre, meget lukrative forsørgelser, bliver ikke ændret, mens man klipper i førtidspensioner, beskatter lønindtægter og pålægger os afgifter i hoved og røv. Politikerne kan ikke lide deres egen lovgivning, men først når de selv mærker konsekvenserne. Det aftvinger ikke meget respekt.

Dobbeltmoral

Skrevet af jens Olesen, Mandag den 22. oktober 2012, 16:48

Ellen bør stille nogle spørgsmål om Fedt og rygeloven. Og om de skatter der er lagt på erhvervslivet. Var det over 100 i Lillelars's tid ??
Når hun er ved at spørge : hvorfor slutter pornokanalen på "jensens" hotel allerede kl 4.

hykleri

Skrevet af peer , Mandag den 22. oktober 2012, 16:45

hvorfor skal folk på arbejde tvinges til at opholde sig i tobaksrøg, når det er almindeligt kendt, at det er svært sundhedsskadeligt.
Alle skal da have lov til at ryge,sålænge det ikke har indflydelse på andre.
Lars Lykke; tag dig sammen og opfør dig som et mandfolk, ingen skal tvinges til at arbejde i røgfyldte lokaler, blot fordi dine forfædre har haft en dårlig morale.
Og til det proletariske møgdyr Kim Larsen, for år tilbage kaldte han mig for en person a la hipoerne, der gik nazisternes ærinde under krigen, grundet jeg bad ham om at ryge udenfor en restaurant, hvor jeg arbejdede; ha- nu ryger han altid udenfor , så skal man heller ikke høre på idioten.

TIL Politik

Skrevet af Cleunides souza silva, Mandag den 22. oktober 2012, 16:44

Ja en pædagog sagt til min barn du kommer aldrig hjem hun er fjenet fra mig 2 år i dag jeg er klage hjælp ikke og 1 1/2 år jeg må kun se min datter 1 1/2 time 1 gang om måneden jeg er ikke mibruger og kar aldrig været jeg har aldrig været p...å psykiarisk hospital og bruger ikke nogen form for medicin.Min barn er blevet fjenet hun blev misbrugt i børnehaven,Brøndby er urimeligt kommune er korrupt
BARN SKAL HJEM TIL MOR ♥ ♥ ♥ OG MOR ER IKKE MISBRUGT BARN KOMMUNE HJÆLP IKKE BARN ER MOD BARN KOMMUNE ER KORRUPT JEG VIL FRA MIT BARN HUN BLEV MISBRUGT I BØRNEHAVEN, OG HUN ER BLEVET FJENET FRA MIG DET ER URIMELIGT

rygning

Skrevet af bjarne hansen, Mandag den 22. oktober 2012, 16:35

lars løkke først det er svært når ens nærmeste dør men du burde
som tidligere statsminister tænke lidt over hvor mange mennesker
du har gjort livet sværere for med dit partis liberale politik og angreb
på dine politiske modstandere det gør ondt når tingene rammer en
selv

igen igen LR

Skrevet af I Hansen, Mandag den 22. oktober 2012, 16:34

IGEN anklager han den nuværende regering for ting han selv har igangsat!!!!!

Dobbeltmoralisten Lars Løkke !!!

har lars nu været

Skrevet af morten hvam , Mandag den 22. oktober 2012, 16:23

fuld under en afstemning igen så han ikke kan huske hvad han stemmet for .