Der er kun tre kvinder i Danmark, som går med burka med jævne mellemrum. Det er altså på ingen måde, den klædedragt en dameskrædder skal satse på, hvis vedkommende vil have kommerciel succes.

At antallet af burkaklædte kvinder i Danmark kan tælles på en hånd, fastslår en rapport fra forskere på Københavns Universitet.

Til gengæld viser den samme rapport, at der med jævne mellemrum er mellem 150 og 200 kvinder i Danmark , som går med den muslimske klædedragt niqab, og heraf er mellem 60 og 80 danske kvinder, som er konverteret til Islam. Denne specielle beklædningsform er altså slået mere an.

Forskellen mellem de to klædedragter er, at kvindens ansigt er mest gemt væk med en burka på, fordi der også er et net for øjnene, hvad der ikke er, når man har en niqab på.

Regeringens koordinationsudvalg skal med baggrund i forskerrapporten i morgen diskutere, hvilke anbefalinger, der skal være omkring de kvinder, som bærer de ansigtstillukkede hovedbeklædninger. Bl.a. skal det diskuteres, om man kan nægte en kvinde at få udbetalt kontanthjælp, hvis vedkommende går med burka eller niqab, og der er også spørgsmål om, hvordan man skal stille sig, hvis en kvinde som vidne stiller op i en retssal med burka eller niqab.

Hele Burka-debatten har politisk set udviklet sig til noget af et problem for den borgerlige regering. Med Naser Khader og Lene Espersen i spidsen gik konservative sidste sommer med brask og bram ind for et burka-forbud, men regeringspartneren Venstre støttede ikke umiddelbart forbuddet – alene af den grund, at der kunne være tale om en overtrædelse af grundloven, hvis et forbud blev indført. Den side af sagen havde K ikke fået undersøgt i forvejen.

Den konservative politiske ordfører Henriette Kjær siger i dag:

 - Man skal være lidt underlig , hvis man går med burka eller niqab. Der må stadig være et element af tvang i det, ellers er det en provokation.

Går du med Burka? Skriv til B.T. her og fortæl din historie.