Roskilde Festivalen har gang i flere tiltag, som skal sørge for at publikum ikke dejser om af hedeslag under koncerterne.

Den sidste dag på årets største festival har Gran Canaria-lignende tendenser. Solen bager, der er næsten ingen vind, og temperaturerne kan snildt snige sig op på en 30 grader i løbet af dagen.

Og det er sjældent en god kombination, når man bevæger sig rundt mellem tusindvis af mennesker og urinstøv, har alkohol i blodet og sikkert synes, at øl smager meget bedre end vand. Heldigvis har festivalen op til flere tiltag, der skal forhindre at festivaldeltagerne får solstik.

»Vi er meget opmærksomme på, at gæsterne skal have let adgang til drikkevand, så vi har forberedt os med masser af vandposter overalt på festivalområdet og pavilloner med skygge. Og så tillader vi naturligvis, at man må tage vandflasker med på festivalpladsen,« siger Roskilde Festivals talskvinde, Christina Bilde.

Hun fortæller, at man udover at sørge for vand til de mange tørstige festaber også overrisler pladsen med vand for at holde støvet nede. Derudover har festivalen sørget for, at der er gode skyggesteder på både campingarealet og festivalpladsen, hvor man ved fire af scenerne kan stå i skygge under koncerterne.

Og i tilfælde af mere alvorlige tilfælde af udmattelse i solen går der personale rundt og hjælper folk, som ikke har drukket nok vand.

»Crowd safety-personale går rundt på pladsen og hjælper folk, der er i risiko for dehydrering. Der er også tre samarit-stationer på festivalen, der kan hjælpe ved dehydrering. Her står både læger, sygeplejerske og samaritter klar, og festivalen har desuden et samarbejde med sygehusene,« siger Christina Bilde.

Roskilde Festivalen slutter i år for første gang nogensinde lørdag aften i stedet for søndag. Den sidste koncert på Orange Scene bliver spillet af Suspekt klokken 01.30.