Rekord: 60-årig gik til lægen 264 gange på et år

En 60-årig mand fra Region Midtjylland besøgte sin læge 264 gange i løbet af år 2012. Det er mere end et lægebesøg om dagen, når man fjerner lægehusets lukkedage fra regnestykket, skriver tv2.dk.

Og det er ifølge Regionernes formand for meget.

- Det er lige i overkanten. Der er flere konsultationer, end der er hverdage. Det er nok en borger, der har brug for en helt anden form for hjælp, for det er klart, at det er misbrug, lyder det fra formanden for Danske Regioner, Bent Hansen til tv2.dk

Den 60-årige mand holder rekorden for flest lægebesøg, men han står ikke alene med mange lægebesøg. Mere end 3600 danskere kontakter eller besøger deres læge mere end en gang om ugen.

Derfor mener Bent Hansen, at man bør overveje tiltag, der kan give borgerne med de mange lægebesøg den rigtige hjælp.

- Jeg tror, der skal være en hotline mellem de praktiserende læger og de kommunale sagsbehandlere, sådan så de kan tale sammen om, hvad der kan gøres for at hjælpe den givne borger, i stedet for at det bare gentager sig og gentager sig, siger Bent Hansen.

På top-10 listen ligger antallet af lægebesøg fra omkring 160 årlige besøg til rekorden på 264 besøg om året. Alle personer er i mellem 41 og 68 år, viser TV2's liste.