Planerne om at jævne det 80 år gamle Damhus Tivoli med jorden og i stedet opføre et højhus på 14 etager og rækkehuse på den naturskønne grund i Rødovre bliver mødt med en storm af protester.

Tivoliet ejes af Dot Wessman - der bor sammen med DFs EU parlamentariker Morten Messerschmidt - og hendes eksmand Tommy. Dot og Tommy Wesmann kan score op mod 30 mio. kroner på projektet.

- Dot og Tommy Wessman har bevidst ladet stedet forfalde, så de kunne udstykke det, og trække pengene ud til sig selv, siger Jette Louise Skovgård Petersen, der har dannet borgergruppen Bevar Damhus Tivoli på Facebook.

Hun har studeret Dot Wessmans regnskaber:

- Grunden til at stedet ikke er rentabelt, er fordi de hele tiden har haft andre planer med Damhus Tivoli. Før de overtog det i 2008 gav tivoliet i sig selv overskud. Først derefter gik det ned ad bakke, siger Jette Skovgård Petersen, der til daglig arbejder som konsulent i Region København.

BAKKENS OSCAR TIL DOT WESSMAN111

 Tallene fra Selskabsstyrelsen viser, at der i 2008 var et overskud på 727.019 kr. i Damhus Tivoli A/S, hvis man ser bort fra resultatet i tilknyttede virksomheder. I 2009 falder dækningsbidraget fra cirka 10,5 millioner kroner til omkring 6,5 mio. og i 2009 har selskabet Damhus Tivoli A/S pludselig et underskud på knap 300.000 kroner.

I dag er tivoli-selskabet fusioneret med Damhuskroen og har negativ egenkapital og drønende underskud.

- Jeg er kommet der, siden jeg var dreng, og det er en skandale, at de har ladet det forfalde. Det er en smart form for boligspekulation, siger Frits Degner fra Borgerlisten på Frederiksberg.

- Da de overtog, startede de med at sætte forpagterafgiften tre gange op på restaurant Dueslaget i haven, og så lukkede de den. De har intet gjort for at vedligeholde stedet, så tror pokker, at der kommer færre og færre folk, siger Degner, der mener at en fond skal overtage stedet, så Damhus Tivoli kan blive et levende sted igen. Til glæde for børn, familier og pensionister.

Arkitekt Jørgen Munch, Rødovre, har startet ’Følgegruppen mod højhus ved Damhussøen’, og mener også at sagen er en skandale:

- Der er tale om en meget unormal sagsbehandling, blandt andet fordi borgerne ikke er blevet hørt i den udstrækning som de skal, siger Munch, der har arbejdet som byplanlægger i København Kommune i mange år.

BAKKENS OSCAR TIL DOT WESSMAN111

- Det handler om mange penge. Den nye lokalplan (hvor tivoliet rives ned, og der bygges ejerlejligheder) vil tilføre ejerne en værdi på mindst 30 millioner. Det er bare selve grundens værdi. Der til kommer de mange millioner, de kan tjene på selve byggeriet, siger den pensionerede arkitekt Jørgen Munch, der har kigget alle sagens akter igennem.