Mens Peter Madsen sidder varetægtsfængslet, så tyder meget på, at hans livsværk smuldrer væk for ham udenfor murene.

Peter Madsens livslange drøm om at sende en raket ud i rummet bliver ødelagt, hvis sponsorerne trækker sig fra projektet. Og en af de to sponsorer af virksomheden Raketmadsens Rumlaboratorium Aps er nu klar til at trække stikket, hvis Peter Madsen dømmes.

Raketmadsens Rumlaboratorium Aps' eneste formål er at at bringe en privatbygget raket ud i rummet og få piloten tilbage i levende live.

»Jeg kan ikke på nogen måde forsvare at støtte dette projekt, såfremt Peter Madsen har begået noget kriminelt,« forklarer Lars Wismann, direktør i Wismann Property Consult A/S, som har støttet Raketmadsens Rumlaboratorium Aps siden juni måned i år.

Direktør for Wismann Property Consult Aps, Lars Wismann trækker støtten til Peter Madsens livsværk, hvis han bliver dømt. Han er allerede 'rystet' over mandagens udvikling i ubådsagen. 
Direktør for Wismann Property Consult Aps, Lars Wismann trækker støtten til Peter Madsens livsværk, hvis han bliver dømt. Han er allerede 'rystet' over mandagens udvikling i ubådsagen. 
Vis mere

Mandag formiddag offentliggjorde Københavns Politi, at Peter Madsen allerede 12. august forklarede i retten, at den svenske journalist Kim Wall var død ombord på hans selvbyggede ubåd Nautilus. Peter Madsen forklarede, at dødsfaldet var et uheld, og at han »begravede Kim Wall til søs«. Det skulle være foregået et ikke nærmere angivet sted i Køge Bugt.

»Jeg er rystet over at høre det. Uanset hvad der er sket, så smider man jo ikke en afdød person over bord i Køge Bugt. Det er helt ude i hampen,« siger Lars Wismann og fortsætter:

»Jeg har ikke hørt om nogen, der er blevet begravet til søs siden Napoleonskrigene. Det skriger til himlen,« siger han og forklarer, at det bliver svært at fastholde støtten til Peter Madsens projekt om at sende en raket ud i rummet.

Han har dog ikke endeligt taget en beslutning om at droppe den økonomiske støtte til Raketmadsens Rumlaboratorium Aps.

»Jeg har den holdning, at man er uskyldig indtil det modsatte er bevist. Jeg afventer rettens endelig vurdering. Der er også den mulighed, at andre kan føre det videre, så derfor så springer jeg ikke fra endnu, selvom jeg må sige, at jeg er dybt skuffet over sagens udvikling,« forklarer Lars Wismann.

Lars Wismann har støttet projektet med 25.000 kroner, som gælder frem til ultimo juni 2018. Han betaler ikke flere penge til projektet indtil da, hvilket giver ham tid til at afvente sagens udfald.

»Jeg er ikke ked af, at jeg besluttede at støtte projektet. Jeg blev overbevist af Peter Madsens engagement i sagen, og han har anvendt studerende fra Danmarks Tekniske Universitet, som jeg tror har fået meget ud af det. Der bliver også lavet meget teknologisk grundforskning. Men nu kan jeg jo ikke forsvare det, såfremt der er sket noget kriminelt,« siger han.

BT har desuden været i kontakt med foreningen Raketmadsens Støtteforening. Her forklarer kasserer Henning Wangerin at han endnu ikke har hørt fra sponsorer af Peter Madsens projekt, som har ønsket at trække sig.

»Men dem som betaler ind til os er primært private personer, der donerer mindre beløb hver måned. Denne måneds indbetalinger er kommet, så vi kan sandsynligvis først se næste måned om der er nogen, der har trukket sig,« siger Henning Wangerin.

Hvad mener du selv? Har du lyst til at være en del af Raketmadsens Støtteforening efter dette?

»Jeg har ikke taget stilling til det endnu. Vi må afvente hvad retten siger. Indtil da er der tale om gisninger,« siger Henning Wangerin.