Danmark

Raketløn i DSB: Så meget er lønnen steget på ni år

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

DSBs togstewardesser - der efter 2012 hedder togførere - er steget 49 procent i løn siden 2011. Det er otte procent mere end gennemsniittet for ansatte i staten. På billedet ses underdirektør i DSB Tog Anette Haugaard. Foto: Anders Hviid

DSBs togpersonale er steget markant de seneste tolv i år i forhold til andre ansatte i staten.

I perioden fra 2001 til 2010 steg togstewardessernes, efter 2012 kaldes disse for togførere, gennemsnitsløn med 49 procent fra 311.000 kr. til 462.000 kr., mens den gennemsnitlige løn blandt alle ansatte i staten steg 41 procent. Og lønnen for togstewardesser med en halv-årig uddannelse er 53 procent højere end en sammenlignelig stilling i staten.

Det står i Quarts-rapporten fra 2011 om muligheder for effektiviseringer i DSB.

Over niveauet

Her lægges vægt på, at lønniveauet er meget højt: ’Både lokomotivførere og togførere har opnået et højt lønniveau, som ligger væsentligt over niveauet for tilsvarende offentligt ansatte personalegrupper. For lokomotivførerne ses det, at de får en løn, som er 48 procent højere end for buschauffører. For togførerne gælder det, at disse får 53 procent mere i løn end specialarbejdere i staten’.

Debatten om DSBs togstewardessers løn har raset, siden BT i mandags afslørede, at DSBs salgsvogne siden 2004 har haft en underskud på næsten en milliard. 

Læs også: Vanvidsløn: 475.000 i årsløn for at sælge DSB-kaffe

DSBs ledelse har givet personalets løn på 475.000 kroner inklusiv pension og overarbejde skylden for det gigantiske underskud til stor forbitrelse hos Dansk Jernbane Forbund.

Læs også: Chokeret Annette Heick: Sæt lønnen ned - meget ned

Læs også: DSB har tabt 715 mio. i Sverige

Rapporten peger da også på, at der er store muligheder for at mindske DSBs samlede gæld på 17,55 milliarder ved at sætte lønnen ned.

Men trods anbefalingerne i rapporten ligger lønnen fortsat på samme høje niveau, fortalte underdirektør i DSB Tog Anette Haugaard i mandagens BT.

- Vores togpersonale har jo heldigvis også flere andre funktioner end at sælge kaffe, men du har helt ret i, at man kan ikke sælge kaffe eller slik på det lønningsniveau, lød det.

Hvad mener du? 
Deltag i debatten herunder.

Relaterede

Det læser andre