Peter Madsen, der er varetægtsfængslet og sigtet for uagtsomt manddrab på den 30-årige svenske kvinde Kim Wall, vil gerne samarbejde med politiet, men nægter sig skyldig.

Det forklarer Peter Madsens forsvarsadvokat, Betina Hald Engmark til BT.

»Han ønsker at samarbejde og tale med politiet, så de kan afslutte undersøgelsen så hurtigt som muligt,« siger hun.

Den danske forsker Peter Madsen, der også er kendt under navnet 'Raket-Madsen', blev fredag anholdt og sigtet for drabet på den 30-årige svenske journalist Kim Wall. Hun havde været ude at sejle med Peter Madsen i forbindelse med en historie og sidst er set torsdag aften om bord på hans ubåd, som i weekenden blev bjærget, efter den var sunket fredag.

Efter et grundlovsforhør lørdag blev Peter Madsen desuden varetægtsfængslet i 24 dage for uagtsomt manddrab.

Betina Hald Engmark fortæller endvidere, at Peter Madsen er meget påvirket af sagen.

»Han er meget påvirket, mere kan jeg ikke sige,« siger hun.

46-årige Peter Madsen har selv forklaret til politiet, at han torsdag aften omkring klokken 22.30 satte kvinden af på Refshaleøen nær restaurant Halvandet. Fire timer senere - klokken 02.30 natten til fredag - slog Kim Walls kæreste alarm hos politiet, da hun endnu ikke have givet lyd fra sig eller var kommet hjem fra ubådsturen.

Én af dem, der sidst så de to, er danske Johan Rasmussen. Til BT oplyser han, hvordan han sejlede forbi dem torsdag aften kl. 20, og at de virkede glade.

»De stod side om side med ansigterne mod os. De vinkede, så glade ud - der blev råbt ‘hej’, og de havde hejst Dannebrog,« fortæller Johan Rasmussen.

Han undrer sig særligt over, at ubåds-ejeren Peter Madsen har forklaret, at han satte den 30-årige journalist af klokken 22.30 samme aften ved restauranten ‘Halvandet’ på Refshaleøen i Københavns Havn.

»Han kan dårligt have nået at sætte hende af på Halvandet. Så skulle han i hvert fald ikke have sejlet mere end en halv time mod nord, inden han vendte om, hvis han har skullet nå det.«

Kim Wall er stadig ikke fundet, og politiet oplyser i en pressemeddelelse, at man mandag fortsætter eftersøgningen - blandt andet ved en operation fra luften, hvor man anvender fly fra hjemmeværnet. Politiet oplyser også, at man har indledt et samarbejde med svensk politi på baggrund af strømforholdene i Øresund og Køge Bugt siden torsdag, hvor ubåden forlod København.

De tekniske undersøgelser af ubåden har vist, at det var en bevidst handling, der gjorde, at ubåden sank. Undersøgelserne forventes endeligt afsluttet mandag, og politiet skriver i pressemeddelelsen, at man har sendt en del elektronik fra ubåden til nærmere undersøgelser for at fastslå bådens sejlrute.