KØB PLUS!

Provst og præst i hellig krig: Derfor må han ikke gå i kondisko

Der er udbrudt hellig krig i Tversted Kirke i Nordjylland. 

Provst Ole Nybro nægter her at give sognepræst Michael Schwensen lov til at have kondisko på under præstekjolen.

- Der hører en bestemt kodeks til præstekjolen. Og sådan er det, lyder begrundelsen for afvisningen fra provsten overfor BT. Han ønsker ikke at kommentere sagen yderligere idet 'der er tale om en personalesag.'

Præst Michael Schwensen oplyser, at han nu har fået besked på ikke at udtale sig yderligere i sagen, efter han har udtalt følgende til Kristeligt Dagblad:

- Det kan ganske vist lyde morsomt, men der er en dyb alvor i det her. Jeg mener ikke, det er tidssvarende at rende rundt i sorte sko og strømper og sort kjole.

Provstens afvisning af kondisko har skabt splittelse blandt flere fremtrædende præster. Teolog og debattør Sørine Gotfredsen er på provstens side.

- Det skulle nødigt ende med, at menigheden snakker om præstens sko i stedet for det budskab, han forkynder, udtalte hun tidligere i dag til BT.

Den kendte danske præst og forfatter Johannes Møllehave kan dog ikke se noget galt i præstens ønske om fornyelese af præste-uniformen.

- Jeg kan ikke se noget galt i det. Så længe det ikke er fordi, han har ikke respekt for sit embede. Man skal ikke gå i for små sko. Det er vigtigere end farven.  

Afstemning

 

Hvad mener du? Går provsten i for små sko, eller er det præsten, der er galt på den? Deltag i debatten herunder eller på BTs Facebook-side.

Din kommentar

Kommentarer

Præstekjole - borgerdragt

Skrevet af Jørn Boye, Torsdag den 9. januar 2014, 10:35

Den gode provst glemmer, at ved reformationen afskaffede man den katolske præstekjole, og foreskrev istedet en neutral borgerdragt.
Denne borgerdragt har ikke været fornyet i 500 år, men der er intet helligt ved denne dragt, da det fra begyndelsen var en almindelig borgerdragt,- ganske vist af det bedre borgerskab, derfor burde provsten slet ikke blande sig,- da borgerdragter ikke hører under hans kompetenceområde.

Hvad siger chefen?

Skrevet af Anonym, Torsdag den 9. januar 2014, 03:46

Gad vide hvad Gud mener om provsten, som spilder folkekirkens tid med den slags pjat.
Han skulle hellere bruge tid på de udstødte, de syge og de gamle, end ride paragrafferne som helt åbenbart er fuldstændigt forældede.
Han skulle skamme sig!

Skidt

Skrevet af Ole Iversen, Onsdag den 8. januar 2014, 22:31

Jesus omgikkes rent ud sagt de udstødte af samfundet, ludere, forhadte toldopkrævere m. v.

I dag må præsten ikke engang gå i kondisko.

Gad vide hvad Jesus ville have sagt til den holdning?

Hvad med sokkerne?

Skrevet af Anonym, Onsdag den 8. januar 2014, 19:48

Kan de være hvide? Sorte? uld? Bomul?
Kan de være med blonder på?

Hvad er vigtigst...?

Skrevet af Anonym, Onsdag den 8. januar 2014, 17:10

Det, der er det vigtigste, er da at det budskab en præst udspreder, er SAND og ægte,- og at han er der for menneskene i kirken og sognet,- altså IKKE på grund af ussel mammon!!!
Det er der desværre - i dag,- for mange præster, provster, samt biskopper, der vægter højest,- og så er det på et falsk-og forkert grundlag, de har påtaget sig det embede, så enkelt er det!
At han så har kondisko under kjolen, hvis det er det rareste for ham at have på,- m så være underordnet!

Udmeldelse

Skrevet af Anonym, Onsdag den 8. januar 2014, 16:45

Endnu en grund til jeg sidste år meldte mig ud af kirken, ikke at man ikke må gå i kondisko men at den er så stiv og gammeldags i sin opfattelse af hverdagen.

Ikke en personsag

Skrevet af Normann Aa. Nielsen, Onsdag den 8. januar 2014, 16:36

Provsten vil ikke kommentere yderligere, fordi "der er tale om en personsag".

Det er det i hvert fald ikke!

Det er en sag, der drejer sig om hvilken beklædning, en arbejdstager har på sit arbejde. Så der er tale om en generel sag inden for arbejdsområdet, og der burde provsten være i stand til at kunne svare for sig. Det andet er en efterhånden typisk fej automatreaktion.

Tolerant

Skrevet af Anonym, Onsdag den 8. januar 2014, 16:33

Selvfølgelig da - ingen regler eller traditioner.
Lad også den kvindelige præst arrivere til en begravelse i et par stramme shorts og en fiks lille top. Betyder intet bare hun har det rette budskab.

bare farven er sort

Skrevet af Anonym, Onsdag den 8. januar 2014, 15:45

Jeg mener, det er i orden, at have kondisko på, MEN DE SKAL VÆRE SORTE, og ikke "stikke ud" fra præstekjolen!

Hvad med sorte kondisko?

Skrevet af Anonym, Onsdag den 8. januar 2014, 15:39

Jeg synes ikke hvide kondisko går til sort tøj.
Lad dog præsten bruge sorte tennissko. Så stikker det ikke i øjnene.

Forældet.

Skrevet af Angela, Onsdag den 8. januar 2014, 14:55

Det er ikke afgørende hvad man vælger at påklæde sig, for at have en bestemt tro.
Jeg ville have samme respekt for præsten, om han så stod i jeans og t-shirt, eller præstekjole. Pointen er ikke hvad han har på som afgør min tro, eller mit forhold til den danske folkekirke.
Det såkaldte kodeks om påklædning er fuldstændig forældet.
Udover det er det bare virkelig at gå i små sko, overhovedet at lave det til problem hvor vidt det er sorte sko, eller kondisko.
Kom nu videre i teksten, og lad manden gå i netop det han har det bedst i. En glad medarbejder er en mere effektiv medarbjeder! ;o)

Provster er ikke ens

Skrevet af Berit Lave, Onsdag den 8. januar 2014, 14:45

Ved min lillebrors begravelse så jeg neden under den sorte kjole, at PROVSTEN havde brune sandaler på, dertil grå sokker. Og der var et stort hul på sokken, så man kunne se hans storetå. Vi var et par stykker, der midt i det triste kom til at smile.

Fornyelse er svær

Skrevet af Anonym, Onsdag den 8. januar 2014, 14:42

Ufatteligt at kirken har så vanskeligt ved at forny sig. Medlemmer flygter i hobetal, ofte med begrundelsen at kirken er gammeldags og kedelig. Og noget så simpelt og ligegyldigt... lad dog præsterne gå i de sko de har det bedst i!