Danmark

Professor Hjalte Rasmussen er død

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Professor ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet Hjalte Rasmussen er død 72 år gammel.

Hjalte Rasmussen forskede ved det juridiske fakultet i EU-domstolen. Han var cand.jur. fra Københavns Universitet i 1966 og dr.jur. 1986 samme sted.

Han har været ansat som sekretær i Undervisningsministeriet 1966–1971, ved Handelshøjskolen i København 1971–1993 og ved Københavns Universitet siden 1993 som professor i EU-ret og folkeret.

Han har undervist i EU-ret og har skrevet flere bøger, blandt andet EU-ret i kontekst og EU-ret i grundtræk.

I anledning af at Hjalte Rasmussen 70 års fødselsdag og hans virke siden 2008 hos Centre for European Constitutionalization, blev der i 2010 udfærdiget et festskrift til hans ære, "Europe. The New Legal Realism - Essays in Honour of Hjalte Rasmussen". Her hylder venner og kollegaer fra hele verden ham og hans store arbejde inden for EU-ret i en række artikler om området.

Hjalte Rasmussen har ofte blandet sig i den offentlige debat og blandt andet kritiseret den danske udpegning af dommere til EF-Domstolen og Menneskerettighedsdomstolen. Han har også stillet spørgsmål ved det direkte valg til Europa-Parlamentet, og været kritisk overfor EU-Domstolens Metock-dom fra 2008 og Zambrano-dommen fra marts 2011. I denne forbindelse betegnede han endog dommene som "ulovlige".

Det læser andre