Fra 1. juli bliver det langt dyrere at få sin ægtefælle til Danmark. Nye regler betyder langt flere udgifter.

Om små to måneder bliver det langt dyrere at få sin ægtefælle til Danmark.

Fra 1. juli, hvor nye stramninger og økonomiske krav vil træde i kraft, hvis de bliver vedtaget i Folketinget, stiger udgifterne til familiesammenføring således voldsomt. Det skriver Information.

De nye stramninger af udlændingeloven er fremsat af integrationsministeriet, og indtil videre støttes de af regeringen og Dansk Folkeparti.

Med de nye stramninger er ansøgningsgebyret ikke som i dag 5975 kroner, men i stedet 7775 kroner, og det er ikke nok at stille en fireårig bankgaranti på 63.000 - der skal i stedet stå 100.000 kroner.

Fremover vil det heller ikke være nok at have været i Danmark en enkelt gang, som reglerne kræver i dag.

Der skal nu minimum to besøg til, før familiesammenføring er en mulighed. Desuden skal ægtefællen bestå en sprogprøve på et af sine besøg og senere den såkaldte indvandringsprøve.

Det koster et gebyr på 3600 kroner at gå op til indvandringsprøven, men det er den mindste udgift i den forbindelse.

Ifølge Poul Neergaard, formand for Foreningen af Ledere ved Danskuddannelser skal en gennemsnitsansøger bruge 40.000-50.000 kroner på sprogundervisning.

- Min påstand er, at ganske få overhovedet vil kunne nå at bestå prøven på de to og en halv måned, der bliver til det.

- Men ud fra en gennemsnitsbetragtning vil der skulle minimum 400-600 lektioner til i et fuldtidsforløb, og skal man købe det, kommer man meget hurtigt op på en udgift på mellem 40.000 og 50.000 kroner, siger han til Information.

/ritzau/