Jørgen og Kirsten Kragh blev tirsdag eftermiddag bisat i Låsby Kirke, hvor præst Dorthe Gudmund Larsen blandt andet holdt en tale, der opfordrede til tilgivelse. Deres søn, krigsveteranen Lars Kragh, er sigtet for at have dræbt dem begge. Han nægter sig skyldig. 

Hele Låsby var tirsdag pyntet med flag på halv.

Bisættelsen for parret Jørgen og Kirsten Krag, der havde boet i den lille by i Østjylland i 40 år, startede klokken 14 med en helt fyldt kirke, fordi folk var kommet fra nær og fjern.

Jørgen og Kirsten Kragh blev sammen med deres søn Lars Kragh efterlyst af politiet den 7. juli, og blev sidenhen fundet fem dage efter i en bil nær Tørring, nord for Vejle.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lars Kragh erkender at have slået forældrene, Jørgen Kragh (t.v.) og Kirsten Kragh (t.h.), ihjel med talrige slag fra en økse. Han siger dog, at han var psykotisk på gerningstidspunktet, og at han handlede i nødværge, fordi han følte, at forældrene blandede sig for meget i hans liv.
Lars Kragh erkender at have slået forældrene, Jørgen Kragh (t.v.) og Kirsten Kragh (t.h.), ihjel med talrige slag fra en økse. Han siger dog, at han var psykotisk på gerningstidspunktet, og at han handlede i nødværge, fordi han følte, at forældrene blandede sig for meget i hans liv. Foto: Po
Vis mere

Her blev 74-årige Jørgen og 69-årige Kirsten Kragh fundet døde i bilen, mens deres søn, Lars Kragh, sad bag rettet. Han er nu sigtet for at have dræbt begge forældre. Selv nægter han sig skyldig.

Han har dog erkendt at have slået dem flere gange med en økse – det skete ifølge ham selv i nødværge.

Afmagt og magtesløshed

Det faktum, at Jørgen og Kirsten Kragh afgik ved døden under tragiske omstændigheder, adresserede præst Dorthe Gudmund Larsen som noget af det første i sin tale under bisættelsen tirsdag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Flagene var på halv under Kirsten og Jørgen Kraghs bisættelse tirsdag i Låsby Kirke.
Flagene var på halv under Kirsten og Jørgen Kraghs bisættelse tirsdag i Låsby Kirke. Foto: Tony Brøchner
Vis mere

»Det aktive, handlekraftige, omsorgsfulde, overskudsagtige liv, som Kirsten og Jørgen levede, fik en afslutning, der står i fuldstændig kontrast til det. Deres død var en konsekvens af Lars’ afmagt, sygdom, magtesløshed, underskud,« sagde præsten i sin tale, som BT har fået udleveret efter bisættelsen.

Hun hyldede også ægteparret fra Låsby, der altid hjalp andre og var en stor gevinst for lokalsamfundet og menneskene omkring dem.

»Så er der også de dybe spor, der er sat som, skal vi kalde det, fællesskabets frivillige forkæmpere – i foreninger, klubber, i politik, i små sager, der kunne gøre hverdagen lidt bedre, nemmere og måske endda sjovere - men sandelig også i store, alvorlige sager, hvor uretfærdigheden skreg til himlen. Krisecenteret for kvinder i Silkeborg ved det. Krigsveteranerne ved det i særdeleshed. Kirsten og Jørgen har kæmpet for at bane veje, og de har sat spor,« sagde præst Dorthe Gudmund Larsen – med henvisning til, at ægteparret var meget aktiv i arbejdet for krigsveteraner, som deres søn selv var.

Lars Kragh var udsendt som soldat på Balkan i 1990’erne og har efterfølgende lidt af PTSD – Posttraumatisk Stress-syndrom.

Storebroderen vil tilgivelsen

I talen kom præst Dorthe Gudmund Larsen ind på, hvordan Jørgen Kragh var stolt af sin søn for at have valgt en militærkarriere – som også var faderens egen baggrund. Hun beskrev også, hvordan Lars’ storebror Thomas har fortalt om en lykkelig barndom præget af kærlighed – og hvor vigtig tilgivelse er.

»Kærligheden er det stærkeste værktøj I har, i jeres videre liv. Og jeg tror I står stærkt. Jeg har hørt dig, Thomas, tale om tilgivelse i alt det, der er sket. Så har man et stærkt fundament, når man kan det, så vinder livet og kærligheden stort over døden og mørket,« sagde præst Dorthe Gudmund Larsen.

Bisættelsen varede i alt 35 minutter, og herefter blev Jørgen og Kirsten Kraghs kister kørt væk i en rustvogn side om side, mens folk ifølge BT’s reporter stod hele vejen langs vejen med hævede flag.

Her bæres Jørgen og Kirsten Kraghs kiste ind i rustvognen.
Her bæres Jørgen og Kirsten Kraghs kiste ind i rustvognen. Foto: Tony Brøchner
Vis mere