____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Når gommen har båret bruden over tærsklen, kirkeklokkerne har ringet ud og bryllupsgaverne er pakket op, modtager brudeparret den ærgerligste gave af alle; regningen.

Sidste år brugte danskerne 70.000 kroner per kirkebryllup ifølge tal fra Penge og Pensionspanelet, og det tal er kraftigt dalende. For bare to år siden kostede et gennemsnitligt kirkebryllup over 110.000 kroner.

Ifølge flere præster mener danskerne, at et bryllup skal være traditionelt og indeholde alt fra dyr smoking og cigar, ekstravagant brudekjole og smykker til hesteforspændt karetkørsel fra kirken. Men det traditionelle glansbillede forsøger sognepræst i Vejen Kirke Henrik Skov-Pedersen nu at gøre op med.

- Vi har fået et billede af, at kirkelige vielser skal foregå i pomp og pragt, men et kirkebryllup behøver ikke være dyrt. Brudepar er også velkommen i klipklapper, cowboybukser eller shorts, siger Henrik Skov-Pedersen til Jydske Vestkysten, der ærgrer sig over, at brudepar vælger kirken fra af økonomiske årsager.

Finanskrisen har skåret betydeligt ned for antallet af kirkevielser og flere og flere vælger den mere utraditionelle løsning med papirsbryllup på rådhuset, der i gennemsnit kun koster brudepar 22.700 kroner.

Biskop i Ribe Stift, Else Dons Christensen, mener ligeledes, at der skal gøres op med tanken om, at kirkebryllupper er voldsomt dyre.

- Her er vi alle lige for Gud, og selvom det er et lille bryllup, kan der jo sagtens være masser af nærvær. Jeg prøver at trænge igennem lydmuren, men det er svært, når holdningen blandt mange er, at et kirkebryllup er stort og dyrt, siger biskoppen til Jydske Vestkysten.

Jens Christian Back Iversen, sognepræst i Dalby Kirke ved Kolding, mener også, at selve vielserne sagtens kan være mere minimalistiske.

- Kirkens budskab afhænger ikke af, om der er to tilhørere, som er nødvendige som vidner, eller om der er 102. Det er bryllupsfesten, der koster, siger Jens Christian Bach Iversen til JV.dk