Foto: Foxys Forest Manufacture

Den danske supermarkedskæde, Meny, er på vej med et anderledes koncept.

Kæden vil nemlig introducere et såkaldt 'kødfrit univers' i butikkerne landet over. Det betyder, at kunderne vil opleve, at et område af butikken vil bestå af veganske frokost- eller middagsretter. Enten vil kunderne kunne købe måltider 'to go', mens andre retter skal varmes op derhjemme via et såkaldt ´ready to heat´-koncept.

Otte af retterne vil blive lavet i Menys delikatesseafdelinger, mens resten vil komme fra udvalgte veganske leverandører. Frokostretterne vil blandt andet inkludere wraps, sandwich, panini og forskellige salater. Aftensmåltiderne vil eksempelvis være grøntsagsdeller, lasagne og pastapesto med 'fake kylling', som Meny vælger at kalde det i en pressemeddelelse.

Supermarked mod madspild udvider til Aarhus

Meny oplyser samtidig, at 17 procent af danskerne ifølge bogen 'Go Green' er såkaldte 'flexitarer'. Det betyder, at de har en eller flere dage om ugen, hvor de ikke spiser kød. Samtidig overvejer 26 procent af de øvrige forbrugerne at spise mindre kød, og blandt de 18-25-årige gælder det 36 procent. Kendte 'flexitarer' er blandt andre skuespilleren Ulrik Thomsen og stjernekokken Rasmus Kofoed.

Danskerne ønsker primært at spise mindre kød for at blive sundere. Men samtidig ønsker forbrugerne også at reducere belastningen for vores miljø og klima og at tage hensyn til dyrevelfærden. Den bølge vil Meny gerne ride med på, forklarer Martin Brinch Jöhncke, der er kædens koncept- og udviklingsdirektør:

»Som hele Danmarks fødevaremarked vil vi gerne være med til at udvikle forbrugernes madvaner, og der er et klart behov i markedet for veganske kvalitetsfødevarer og velsmagende, gode kødfrie måltider. Derfor tager vi nu skridtet fuldt ud og etablerer Danmarks første kødfrie fødevareunivers i vores butikker. Både i den betjente delikatesseafdeling og i separate kølere får vi et attraktivt vegansk sortiment, der imødekommer forbrugernes ønsker med hensyn til variation, inspiration og ikke mindst let tilgængelige, kødfrie måltider,« siger Martin Brinch Jöhncke.

woman in supermarket

Den første kødfrie køledisk åbner 24. marts i Menys forretning på Borups Allé i København. Kæden har 118 butikker i Danmark og beskæftiger 4.500 medarbejdere.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 29 kr.