Opdateret med en rettelse torsdag.

I den oprindelige artikel fremgik det at Kebabistan er en kæde, der har fem restauranter i Danmark - fem i København og én i Aalborg. Dette er IKKE tilfældet. Der findes fem restauranter med navnet 'Kebabistan' i Danmark, men der er ikke nogen relation mellem disse. 

Er du en af de mange danskere, der tyr til en shawarma på dage, hvor der ikke lige er overskud til at stå i køkkenet og fremtrylle et måltid? Så kan det være, du skal genoverveje. I hvert fald hvis du køber din shawarma hos Kebabistan på Istedgade.

Ved Fødevarestyrelsens seneste kontrolbesøg uddelte de nemlig en sur smiley til restauranten, fordi en spand med nedkølet stegt kyllingekød fra dagen før blev målt til at have en temperatur på 17,2 grader.

Det strider imod reglerne for nedkøling, der dikterer, at mad ikke må være over ti grader i mere end tre timer efter tilberedning.

»Hvis mad nedkøles for langsomt, så vil der ske en opformering af antallet af bakterine, det vil sige, at bakterierne i den pågældende mad kan stige til et niveau, hvor det kan blive sygdomsfremkaldende,« forklarer Martin Birch Hansen, som er sektionsleder hos Fødevarestyrelsen.

Tager man et hurtigt kig på Tripadvisor, virker det til, at Kebabistan på Istedgade er populære blandt den danske befolkning, som blandt andet roser for smag og god betjening. Flere stiller dog spørgsmålstegn ved hygiejnen.

Ved Fødevarestyrelsen seneste besøg blev hos Kebabistan på Istedgade blev der ikke givet nogen anmærkninger for hverken rengøring eller vedligeholdelse - restaurantens eneste problemer var med håndtering af fødevarer.

»Vi rettede problemet med det samme og har sørget for, at det ikke kommer til at ske igen,« siger Mehmet Mustafa, der er daglig leder hos Kebabistan på Istedgade.

Mehmet Mustafa fortæller, at de er begyndt at opbevare det nedskårede kød i bakker i rustfrit stål frem for plastikspande. På den måde er det lettere at holde temperaturen på kødet nede.

Kebabistan har nu modtaget en bøde på 5.000 kroner.

Se kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsens besøg hos Kebabistan her.