Danmark

Politisk opbakning til ny nationalpark

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Forligskredsen bag nationalparkloven har tirsdag valgt at imødekomme en nationalpark-ansøgning fra Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommuner.

Dermed er vejen banet for en ny nationalpark i Danmark, der skal gå under navnet Skjoldungelandet. Forligskredsen består af alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten.

- Vi er rigtig godt på vej, når der allerede fra begyndelsen er så positiv og bred opbakning til Nationalpark Skjoldungelandet, siger miljøminister Ida Auken (SF), der nu vil sætte en proces i gang for at få placeret parken.

- Det har været afgørende for forligskredsen, at tilslutningen til nationalparken er solidt og stærkt forankret i lokalbefolkningen, supplerer Venstres miljøordfører Henrik Høgh.

Det foreslåede område strækker sig over 16.100 hektar og bliver dermed på størrelse med Nationalpark Mols Bjerge.

Forligskredsen valgte samtidig at give afslag på en ansøgning til en nationalpark i Det Sydfynske Øhav, der »manglede et væsentligt helhedselement for at blive nationalpark«.

BNB

Det læser andre